Geld verdienen met een lening van DUO

Door een lening af te sluiten bij DUO is het goed mogelijk om geld te verdienen. DUO biedt studenten de mogelijkheid om geld te lenen. De rentetarieven van DUO zijn beduidend lager dan bij conventionele banken. Er zijn verschillende manieren waarop u geld kunt gebruiken om geld te verdienen. Dit kan bijvoorbeeld door te beleggen, beleggen of op een spaarrekening te zetten. Lees er alles over in dit artikel.

Voor een student is het relatief eenvoudig om geld te lenen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Deze organisatie stond voorheen bekend als de IB Group. Studenten hebben de mogelijkheid om een ​​studielening aan te vragen. De overheid vindt het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om te leren. Daarom worden via DUO beurzen verstrekt aan iedereen die gaat studeren. De hoogte van deze beurs is afhankelijk van het inkomen van de ouders. De basisbeurs bedroeg in 2011 ongeveer 70 euro. Studenten met minder vermogende ouders krijgen mogelijk meer geld. Ouders hebben ook de mogelijkheid om het verslagjaar te wijzigen. Voor studenten die alleen recht hebben op een basisbeurs, wordt ervan uitgegaan dat hun ouders (een deel van) het collegegeld betalen.

Geld lenen bij DUO

Studenten hebben ook de mogelijkheid om geld te lenen. Dit kan tot ongeveer 800 euro per maand. Het is mogelijk om voor 7 jaar te lenen. In totaal kan het oplopen tot bijna zeventigduizend euro. Over deze lening is ook rente verschuldigd. De lening moet binnen 15 jaar worden terugbetaald. Deze terugbetaling gebeurt per geval. Dit betekent dat als iemand niet genoeg verdient om de lening af te betalen, hij dat ook niet hoeft te doen. Als iemand meer gaat verdienen, moet hij meer terugbetalen. In het ergste geval wordt de lening na een periode van 15 jaar afgewezen. De overheid doet dit om te voorkomen dat mensen gaan lenen en daardoor niet naar school gaan.

Vecht tegen de angst om te lenen

De angst om de lening in de toekomst niet terug te kunnen betalen, kan een persoon ervan weerhouden te lenen en dus een persoon ervan weerhouden om te studeren. Daarom wil de overheid het studeren zo aantrekkelijk mogelijk maken. Tegelijkertijd weet ze ook dat de kans heel groot is dat iemand die zijn studie succesvol afrondt in de toekomst zijn lening kan terugbetalen.

Geld verdienen met een lening van DUO

De mogelijkheid om geld te verdienen komt vooral door de lage rente die DUO rekent voor de lening. Deze rentetarieven zijn aanzienlijk lager dan de rentetarieven van conventionele bankleningen. Ook staan ​​deze percentages altijd voor 5 jaar vast zodat men weet waar ze aan toe zijn. Er zijn verschillende manieren waarop dit geld kan worden gebruikt. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt door het in uw bedrijf te plaatsen. Het voordeel is dat er veel minder kosten en risico’s zijn dan wanneer u geld zou moeten lenen bij een bank. Een andere mogelijkheid is om het geld te gebruiken voor investeringen. Natuurlijk zijn er risico’s aan verbonden. De laatste mogelijkheid, waarmee het relatief eenvoudig is om geld te verdienen met een lening van DUO, is om het op een spaarrekening te storten. In veel gevallen krijgt u bij DUO meer geld aan spaarrente dan u aan leenrente verliest. Het is gemakkelijk om op deze manier geld te verdienen. Je hebt geluk als de rente van DUO voor een lange periode vaststaat met een lage rente. De kans is groot dat de rente de komende jaren gaat stijgen en je er goed mee kunt verdienen.€