Geld verdienen met affiliate marketing: de beste sites

Affiliate marketing kan veel geld opleveren. U promoot een product op uw website dat interessant is voor uw websitebezoekers. Wanneer zij dit product via jouw link kopen, krijg jij een deel van de opbrengst. Zo kun je geld verdienen zonder te investeren. Er zijn verschillende websites die affiliate marketing aanbieden. Deze dienstverleners verschillen in hun voorwaarden en aanbod. Hoeveel geld je kunt verdienen met affiliate marketing verschilt ook van aanbieder tot aanbieder.

Verdien geld met affiliate marketing

Je kunt geld verdienen met affiliate marketing. Dit houdt in dat jij (de uitgever) bedrijven (adverteerders) toestaat hun producten of diensten aan te bieden op jouw blog of website. Als deze diensten of producten passen bij het thema van uw website, zullen mensen die uw website bezoeken ook geïnteresseerd zijn in dergelijke producten. Wanneer bezoekers van uw website een product of dienst kopen van een bedrijf dat op uw website adverteert, verdient u een commissie. Vaak hoeven bezoekers niet eens direct een product aan te schaffen, maar wordt er een cookie op de computer van uw bezoekers geplaatst. Als ze bijvoorbeeld een week later een aankoop doen op die website, ziet het bedrijf dat jij verantwoordelijk bent voor die klant en ontvang je alsnog de commissie.

Wij bieden affiliate marketing

Affiliate marketing kan zowel op uw website als via artikelen of video’s. Hoeveel geld u krijgt en wat de voorwaarden zijn, verschilt per aanbieder van aangesloten marketingdiensten. Naast geld verdienen met affiliate marketing is het natuurlijk ook mogelijk om geld te verdienen met Google AdSense op je blog, video’s of website. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste affiliate sites zodat je een goede keuze kunt maken waarop je het meeste verdient.

affiliate marketing

DaisyCon

Hoewel het merk DaisyCon pas sinds 2007 bestaat, heeft het bedrijf sinds 2000 ervaring in affiliate marketing. Het bedrijf verbindt adverteerders en uitgevers om de belangen van beide partijen te behartigen. DaisyCon biedt de mogelijkheid om verschillende vergelijkingen op uw website te plaatsen. Er is een energievergelijker, een autovergelijker en een zorgverzekeringsvergelijker. Door zo’n vergelijking op uw website te plaatsen, kunt u geld verdienen wanneer bezoekers een product kopen of een verzekering of contract afsluiten. Ze staan ​​bekend als een betrouwbare aangesloten site waar de kosten vrij hoog zijn. De keerzijde is dat DaisyCon niet alleen voor het Nederlandse publiek is.

Zanox

Zanox is een van de belangrijkste spelers in Nederland en Europa op het gebied van affiliate marketing. Dit heeft als voordeel dat Zanox geassocieerd wordt met veel grote adverteerders. Zo heb je als uitgever veel keuze en is er altijd wel iets passends voor jouw site. Zanox is meer voor de Nederlandse community dan DaisyCon en heeft daarom de voorkeur van veel uitgevers. De uitbetalingen van Zanox zijn vaak iets lager, maar vanwege het brede aanbod is de kans groter dat je een betere deal voor je site vindt, waardoor je uiteindelijk meer verdient.

PayPro

PayPro is een bedrijf dat alleen op de Nederlandstalige markt actief is. Ze zijn actief in Nederland en België. Het systeem van PayPro is heel duidelijk en het is ook gemakkelijk om je inkomsten bij te houden. Dit is waarschijnlijk de beste site om mee te beginnen als je geld wilt verdienen met affiliate marketing. De commissies die je krijgt van deze affiliate site zijn relatief hoog, waardoor je meer geld kunt verdienen. PayPro heeft eigenlijk minder adverteerders dan bijvoorbeeld Zanox. Dit is een nadeel omdat je hierdoor als uitgever minder keuze hebt en de advertenties mogelijk niet passen bij het thema van je site.

Handelstracker

Tradetracker is ook een internationaal filiaal. Het bedrijf staat bekend om snelle betalingen en A-merken. Ze bieden campagnes in bijna elk thema, van games tot bloemen en van auto’s tot feesten. Het systeem dat door Tradetracker wordt gebruikt is veel gemakkelijker te begrijpen dan bijvoorbeeld het Zanox-systeem, waardoor het een goede keuze is voor een beginnende website-eigenaar. Bovendien reageert Tradetracker snel op eventuele problemen die u tegenkomt. De commissie die je krijgt met Tradetracker ligt in het middensegment.

Webwinkels

Er zijn ook grote webwinkels met een eigen filiaalafdeling. Een voorbeeld van zo’n webwinkel is Bol.com met haar partnerprogramma. Zij bieden aan om direct reclame te maken voor deze webwinkels, waarvoor u een commissie krijgt als uw bezoekers iets kopen bij die webwinkels.

Verdien geld met affiliate marketing

Bij de meeste aangesloten sites kunt u niet tegelijkertijd naar meerdere sites adverteren. Het is daarom aan te raden om goed te onderzoeken wat het beste past bij jouw expertise, het onderwerp van je website en de advertenties die je wilt plaatsen. Als de advertenties die je plaatst goed passen bij het thema van je website, kun je veel geld verdienen met affiliate marketing.

Lees verder