Geld verdienen door te lenen

Crowdfunding, of peer-to-peer lending, is nog een vrij nieuw concept, maar we zien nu al steeds meer sites waar het kan. Bij crowdfunding leent de een iets uit aan de ander. Voor bepaalde producten kan dat gelden, maar tegenwoordig lenen steeds meer mensen geld uit. Het bedrag dat iemand wil lenen wordt over meerdere mensen verdeeld zodat het aantal mensen dat hun geld uitleent kleiner is. Het is mogelijk om geld te verdienen met uitlenen.

Hoe kun je geld verdienen met een lening?

Met een lening kunt u geld verdienen als u rente berekent over het geld dat u uitleent. De meeste mensen die geld lenen aan anderen rekenen ongeveer 9% rente. Dit is vele malen hoger dan de rente van een spaarrekening. Dit is de reden waarom veel mensen ervoor kiezen om geld uit te lenen in plaats van het op een bankrekening te storten.

Als je geld wilt lenen, kun je natuurlijk zoeken naar mensen die geld willen lenen. Het is echter veel makkelijker om geld te lenen via een crowdfundingsite. Deze sites brengen mensen bij elkaar die geld willen lenen en geld willen lenen. Vaak kun je zelf een advertentie plaatsen, maar je kunt ook reageren op advertenties van mensen die geld willen lenen. Met de crowdfundingsite kun je gemakkelijk in contact komen met mensen die geld willen lenen, en deze mensen worden vaak ook door het crowdfundingbedrijf gescreend. Het risico dat je loopt is vaak veel lager.

Waarom zouden mensen bij jou lenen en niet bij de bank?

Over het algemeen vertrouwen mensen een bank meer dan een persoon. Er zijn echter veel mensen die ervoor kiezen om via een andere persoon te lenen. De reden hiervoor is dat het voor hen veel goedkoper is. Ze moeten meestal een veel hogere rente betalen bij de bank. Dit komt doordat de bankkosten veel hoger zijn en banken gebruik maken van tussenpersonen. Lenen van een ander gaat gemakkelijk en snel via internet en er zijn geen tussenpersonen. Hierdoor hoeft u eigenlijk geen kosten te betalen en kunt u een lagere rente bieden dan de bank.

Hoeveel rente krijg je op leningen?

De rente die u op uw leningen krijgt, is vaak aan u. In de meeste gevallen kunt u zelf bepalen hoeveel de rente zal zijn. De meeste mensen die geld lenen rekenen ongeveer 9% rente. We raden aan om ook rentetarieven rond dit percentage te vragen, omdat je dan kunt concurreren met andere kredietverstrekkers. Als je om meer vraagt, is de kans groot dat mensen gaan lenen van andere mensen.

Er zijn ook sites voor beleggingsfondsen die bepalen welke rente u kunt vragen. De rente is vaak afhankelijk van het risico dat u neemt. Als u een hoog risico loopt, kunt u een hogere rente vragen. Over het algemeen ligt de rente die u kunt vragen tussen de 4% en 11%.

Wie kan geld lenen?

Iedereen kan geld verdienen met een lening. Als iemand uit privévermogen geld leent aan een ander, gelden er geen strikte voorwaarden. Daarom is het voor de kredietnemer vaak moeilijk om de kredietgever blindelings te vertrouwen. Meestal letten mensen die geld lenen extra op de voorwaarden van de lening.

Wat zijn de risico’s?

Natuurlijk zijn er risico’s verbonden aan het lenen van geld aan iemand die je niet echt kent. Zo mag de andere partij het geld (of een deel daarvan) niet terugbetalen. Deze persoon zou ook kunnen zeggen dat er nooit is onderhandeld over de looptijd of de rente, waardoor het geld pas later wordt terugbetaald, of de andere partij de rente niet wil betalen.

U kunt de risico’s zoveel mogelijk beperken door een contract op te stellen. U kunt het te lenen bedrag, de looptijd en het rentepercentage aangeven. Op deze manier zijn alle voorwaarden volledig duidelijk voor beide partijen en kan er later geen discussie meer over zijn. Als het geld niet wordt terugbetaald, heeft de geldschieter ook het bewijs dat hij het geld echt heeft uitgeleend. Bij het aangaan van een contract neemt de kredietverstrekker slechts een zeer klein risico dat het geld niet wordt teruggegeven.

Vergelijk websites voor beleggingsfondsen

Er zijn verschillende websites voor beleggingsfondsen waarvoor u zich kunt aanmelden. Sommige sites zijn professioneler dan andere. Hieronder vindt u informatie over verschillende websites van beleggingsfondsen zodat u ze kunt vergelijken.

geld aan elkaar

Bij Geldvoorelkaar ziet u precies wat er met uw geld gebeurt. De rentetarieven die kredietverstrekkers op deze site kunnen vragen, kunnen variëren van 4% tot 11% en zijn afhankelijk van het risiconiveau. Op basis hiervan krijgt de lening een bepaalde classificatie. Wanneer je geld uitleent met Geldvoorelkaar, loop je maar een heel klein risico, omdat alle projecten worden gecontroleerd, er geen leningen met een te hoog risico worden verstrekt en het faalpercentage tot nu toe 0% is.

Gemakkelijke financiering

EasyFunding is een crowdfundingsite waar zowel particulieren als ondernemers geld kunnen lenen of uitlenen. Leners en geldschieters kunnen advertenties plaatsen waarin ze het bedrag, de looptijd en de rentevoet kunnen aangeven en waarvoor de lener het geld wil gebruiken.

MenigteOver Nu

CrowdAboutNow richt zich vooral op beginnende en ervaren ondernemers met een nieuw plan. In de advertenties kunnen ondernemers die geld willen lenen duidelijk aangeven hoeveel ze in het algemeen nodig hebben en welke rente ze daarvoor willen betalen. CrowdAboutNow zorgt ervoor dat in deze advertenties wordt vermeld hoeveel investeerders de ondernemers hebben en hoeveel geld ze al hebben geleend voor hun project.

Symbid

Symbid richt zich vooral op start-ups en MKB-initiatieven. In de advertenties kunnen ondernemers wat informatie geven over hun bedrijf, aangeven hoeveel geld er in totaal nodig is en wat de deadline is om het geld in te zamelen. Symbid laat zien hoeveel mensen er al in een project hebben geïnvesteerd en hoeveel geld er is geïnvesteerd.

Share2start

Share2start richt zich vooral op duurzame innovatie. In de advertenties kunnen ondernemers hun doel omschrijven, aangeven wanneer de deadline is en hoeveel geld er in totaal nodig is. Share2start geeft met advertenties aan hoeveel geld er al is opgehaald.

We zullen er komen

Wekomenerwel is een organisatie gericht op ondernemers. Zij leiden ondernemers op die zich bij hen inschrijven. In de advertenties kunnen ondernemers beschrijven hoeveel geld ze in totaal nodig hebben en informatie geven over hun doel. Wekomenerwel laat zien hoeveel geld er al is opgehaald en hoeveel mensen hebben geïnvesteerd in het project.

Financiering

Adfunding is een organisatie die zich primair richt op studentondernemers. Naast de communicatie met investeerders richt het bedrijf zich ook op kennisdeling en netwerken. Ondernemers en investeerders die tegenover elkaar staan, kunnen kennis uitwisselen over het bedrijfsleven.

één planeet menigte

Oneplanetcrowd richt zich vooral op startende ondernemers en mensen die bepaalde idealen willen realiseren. In de advertenties kunnen ondernemers hun project omschrijven en aangeven hoeveel geld ze in totaal nodig hebben en wat de deadline is. Oneplanetcrowd laat advertenties zien hoeveel geld er al is opgehaald en hoeveel mensen in het project hebben geïnvesteerd.€