Geld nodig: extra geld verdienen of snel lenen

Soms heb je snel geld nodig en heb je een kortetermijnmanier nodig om snel aan dat extra geld te komen. Dit kan door extra geld te verdienen of door geld te lenen. Je kunt extra geld verdienen door over te werken met je baas, maar je kunt ook andere banen aanpassen. Wanneer je geld gaat lenen, kun je kiezen of je een rode kaart op je betaalrekening hebt staan, een flitslening, of leent bij familie of vrienden. U dient in ieder geval goed na te denken over uw bedrijfskosten.

Snel geld nodig

Er zijn verschillende situaties denkbaar waarin geld snel nodig is, terwijl het op dat moment niet in de portemonnee of op de bankrekening staat. Wanneer huishoudelijke apparaten kapot gaan, onverwachte rekeningen komen of er is een plotseling gebrek aan inkomen, soms komt het voor dat je er niet snel uit komt en je komt er niet uit.
extra geld
moet komen. In dat geval zijn er meerdere mogelijkheden.

Snel extra geld verdienen

Je kunt natuurlijk extra geld krijgen door geld te lenen, zoals hieronder nader wordt besproken, maar soms zijn er ook mogelijkheden om extra geld te verdienen. Omdat geleend geld altijd moet worden terugbetaald, kan het de moeite waard zijn om eerst andere opties te verkennen.

Verdien extra geld door over te werken

De eerste optie is overwerk. Misschien is er een mogelijkheid om doordeweeks een extra dienst te draaien of elke dag een uurtje langer te werken. Aangezien je het geld op korte termijn nodig hebt, is het belangrijk om met je baas te overleggen om het extra geld zo snel mogelijk op je rekening te krijgen – bij voorkeur bij je volgende salaris. Dit is natuurlijk niet in alle banen mogelijk, maar het kan pijn doen om je baas voor te stellen een paar extra uren te werken. Wellicht is er meer mogelijk dan u denkt.

Verdien extra geld door klusjes voor mensen te doen

Extra geld verdienen
je hoeft niet per se samen te werken met je werkgever. Er kunnen in uw regio verschillende andere mogelijkheden zijn om extra geld te verdienen. Er zijn waarschijnlijk meerdere familieleden en vrienden die een baan hebben die zij niet doen en die jij kunt doen. Het kan bijvoorbeeld te maken hebben met het repareren of repareren van kleding, helpen met computerproblemen, behanglijmen, schilderen, etc. Als je echt goed bent in klussen in en rond het huis of auto’s repareren, dan is er nog veel meer om over na te denken.

Hoe dan ook, mensen zijn vaak bereid geld te betalen om dit soort werk te doen. Misschien is het onder je vrienden en familie niet gebruikelijk om elkaar hiervoor geld te geven. Maar je begrijpt waarschijnlijk de situatie als je het uitlegt.

Geld verdienen zonder te werken

Andere optie,
geld
komen zonder lenen is dingen verkopen. Er kunnen verschillende items op uw zolder zijn die meer waard zijn dan u denkt. Je kunt proberen deze items online te verkopen op sites als marktplaats en eBay. U kunt er ook voor kiezen om de dag door te brengen op een rommelmarkt of deel te nemen aan een kofferbakverkoop. Meestal betaal je in deze gevallen de organisatie een klein bedrag om erbij te zijn en dan kun je de hele dag je spullen verkopen.

Als u waardevolle spullen wilt verkopen, is het vaak een goed idee om dit via internet te doen, omdat items vaak een iets hogere winst opleveren dan op een rommelmarkt. Als je veel kleine spullen hebt die niet veel waarde hebben, is een rommelmarkt of kofferbakverkoop misschien een betere optie. Je spullen op internet zetten is erg arbeidsintensief.

Rood in uw zichtrekening

Er zijn verschillende mogelijkheden bij de keuze om geld te lenen. Misschien wel de meest voor de hand liggende is
rood zijn
op uw zichtrekening. Het is heel eenvoudig: je neemt simpelweg meer geld op dan je op je rekening hebt staan. Als u geen roodstand kunt krijgen of als u uw limiet heeft bereikt, kunt u uw roodstand vaak online wijzigen. De rente die je betaalt is relatief hoog: 12 tot 20 procent, maar zodra je het geld teruggeeft, stop je meteen met betalen
interesse
.

Sluit een minilening af voor extra geld

Een andere heel simpele oplossing is het afsluiten van een minilening (ook wel flitslening genoemd). U kunt deze online afsluiten. U leent een bedrag van €300 of €500 voor 1 of 2 maanden. Meestal betaal je voor de minilening
geen interesse
.

Een minilening is eenvoudig, maar kost relatief veel geld

Dit betekent niet dat er geen kosten verbonden zijn aan een minilening. U betaalt de administratiekosten. Voor een klein bedrag kan dat bijvoorbeeld € 25 of € 50 zijn. Uitgedrukt in jaarlijkse percentages kom je behoorlijk hoog uit: bijna altijd meer dan 50%, vaak meer dan 100%. De hoogte van de administratiekosten is nog laag, omdat de looptijd van de minilening zodanig is dat het geld vrijwel direct op je rekening staat: binnen een paar uur – volgens sommige dienstverleners zelfs binnen een paar minuten – staat het geld van de flitslening is mogelijk.

Rentevrij lenen van familie of vrienden

Een derde optie als je wilt
lenen
lenen van familie of vrienden. Omdat ze je geld lenen als een gunst aan vrienden, mogen ze je geen rente in rekening brengen. En het kan zijn dat het niet zo nauw samenhangt met de termijn waarin de lening moet worden afgelost.

Denk niet te licht na over lenen van familie en vrienden

Lenen tegen gunstige voorwaarden van familie en vrienden heeft meer dan alleen voordelen. Geldzaken kunnen het slechtste in mensen naar boven halen en hebben in veel gezinnen voor ruzie en spanningen gezorgd. Daarom is het belangrijk om goede afspraken te maken. En voor grotere bedragen of een langere periode vóór aflossing, kan het de moeite waard zijn om te bespreken of:
interesse
kan betalen. In dat geval hebben jullie er allebei baat bij. De partij die het geld leent, verdient dezelfde rente als een spaarrekening of zelfs iets meer, terwijl de partij die het geld leent veel goedkoper is dan wanneer het geld zou worden geleend van een bank of andere geldschieter.

Maak weloverwogen keuzes wanneer u geld nodig heeft

Als je geld nodig hebt, zijn er verschillende opties; opties dan hierboven beschreven. Als je heel snel aan geld wilt komen, is lenen vaak de enige optie. Maar ook als de tijd kort is, moet u toch proberen een weloverwogen keuze te maken en verschillende leningen te vergelijken. Uiteindelijk moet u de lening terugbetalen, samen met rente of andere bijkomende kosten. Het is belangrijk om daar nu al over na te denken. Door de aanbiedingen van verschillende dienstverleners op internet te vergelijken, kun je waarschijnlijk een paar euro besparen. De
interesse vergelijken
het vergelijken van verschillende kredietverstrekkers kan op de lange termijn vele honderden euro’s besparen.

Lees verder