Geld lenen zonder baan

Veel mensen denken dat geld lenen zonder baan onmogelijk is. Dit is echter niet waar. Geld lenen zonder baan is mogelijk, al is het moeilijker dan met een baan.

Reguliere kredietverstrekkers?

Geld lenen zonder baan kan gelukkig wel, anders zouden veel zzp’ers het heel moeilijk krijgen als ze een lening willen afsluiten. Freelancers hebben immers vaak geen vaste contracten met opdrachtgevers, en dus ook geen vast werk op papier. Wel kunnen zij – net als andere mensen zonder (vaste) baan – wel financieel sterk genoeg zijn om de lening terug te kunnen betalen. Wanneer een kredietverstrekker je geld leent, willen ze er zo zeker mogelijk van zijn dat ze het geld terugzien. Dit vertrouwen is moeilijk te winnen zonder constant werk. Hoe overtuig je een kredietverstrekker dat je financieel sterk genoeg bent?

Een overzicht van uw inkomen

Om de geldverstrekker het vertrouwen te geven dat u de lening kunt en zult terugbetalen, kunt u een rapport over uw inkomen overleggen. In dit rapport neem je alle inkomstenbronnen op die ervoor zorgen dat je financieel sterk genoeg bent om de lening terug te betalen. Dit kunnen spaargelden zijn, maar ook alle andere bronnen waaruit u regelmatig geld ontvangt. Dit kunnen bijvoorbeeld investeringen zijn, maar ook bronnen als alimentatie en toeslagen kunnen worden genoemd.

De geldverstrekker wil niet alleen een overzicht van je inkomen om te zien of je financieel sterk genoeg bent, maar ook om te berekenen hoe lang je bezig bent met het terugbetalen van de lening. Dit kan alleen als de kredietverstrekker een idee heeft van uw maandelijkse aflossingsmogelijkheden. Op deze manier kan de kredietverstrekker zien of u in staat bent om de lening terug te betalen volgens de eisen en voorwaarden van de kredietverstrekker.
Geld lenen zonder baan
betekent vaak dat u minder geld kunt lenen.

Particuliere geldschieter

Wanneer
geld lenen zonder baan
niet mogelijk via conventionele kredietverstrekkers, u kunt het proberen bij een particuliere kredietverstrekker. Dit zijn mensen die eigenlijk werken als een bank, maar dan privé. Deze personen geven u een lening onder bepaalde voorwaarden, bijvoorbeeld met een hoge rente. De rente bij a
particuliere geldschieter
is doorgaans vele malen hoger dan de bankrente. Geld lenen zonder baan bij particuliere kredietverstrekkers daarentegen kost vaak minder inspanning.

Uw eigen vermogen

Als u geen baan heeft maar een eigen woning met overwaarde heeft, is het in sommige gevallen mogelijk om uw overwaarde als lening te gebruiken. De overwaarde van de woning is het verschil tussen het hypotheekbedrag en de huidige marktwaarde van de woning. Veel mensen gebruiken dit eigen vermogen voor een tweede hypotheek of verbouwing, maar je kunt het ook gebruiken om uit een financiële malaise te komen. Aangezien u de overwaarde in uw huis bezit, is het niet echt een echte lening.

Minilening

Advertenties voor minileningen schieten als paddenstoelen uit de grond. EEN
minilening
is een lening waarbij het geleende geld heel snel is (soms zelfs binnen een dag), maar de lening ook heel snel moet worden afgelost. Daarom kan een minilening uitkomst bieden als je de kloof van enkele dagen tot het nieuwe inkomen wilt overbruggen. De looptijd van een minilening is vaak maar 30 dagen. Bij een minilening heeft u vaak te maken met een kleinere kans op uitstel van aflossing.

Lees verder