Geld lenen: wat is bulletkrediet of bulletkrediet?

Als u een huis wilt kopen, is het eerste waar u aan moet denken het afsluiten van een hypotheek. U betaalt dan maandelijks een aflossing bestaande uit rente en een deel van het geleende kapitaal. Een andere mogelijkheid is om een ​​woning te kopen met een bulletlening of bulletlening, waarbij je alleen rente per maand betaalt. Maar u moet op de aflossingsdatum van de lening al het geleende kapitaal terugbetalen. U kunt een bulletlening afsluiten als u er absoluut zeker van bent dat u het geleende bedrag op de aflossingsdatum kunt terugbetalen. Mogelijk krijgt u in de toekomst een groot bedrag terug, zoals een levensverzekering. Deze lening wordt ook wel een ‘vaste termijn lening’ of ’termijn lening’ genoemd. Met welke overwegingen moet u rekening houden als u een lening wilt afsluiten?

Geld lenen

In de meeste gevallen gaan mensen die een huis willen kopen voor de klassiekers
hypotheek
Bij Dan moet u elke maand een bedrag betalen om de hypotheek af te lossen. Dit maandelijkse aflossingsbedrag van uw woonkrediet bestaat uit een deel van:
’terugbetaling’
van vreemd vermogen en aandelen
‘interesse’
. Er is echter nog een andere mogelijkheid om geld te lenen voor uw woning.

Een huis kopen met een lening

De tweede optie bestaat uit een bulletlening of
opsommingsteken
. Bulletkrediet houdt in dat gedurende de looptijd van de lening maandelijks alleen de rente over het geleende bedrag betaald hoeft te worden. Dit in tegenstelling tot de klassieke hypothecaire lening, waarbij je maandelijks rente en een deel van het vreemd vermogen betaalt. Een bulletlening of bulletkrediet wordt ook wel een lening met
een bepaalde deadline
of
termijn lening
genaamd.

Kapitaal in één keer aflossen

specifiek:
bullet lening
is dat u op de aflossingsdatum van de lening het gehele kapitaal in één keer moet terugbetalen. De maandelijkse aflossingen zijn veel lager dan bij een conventionele lening, omdat je alleen rente hoeft te betalen, maar je hebt wel veel meer rente afgelost aan de bank over de hele looptijd van de lening. U moet immers van begin tot eind rente over de lening betalen
In totaal
leenbedrag.

Wanneer een lening aangaan?

Toekomstig geldbedrag

Deze voorwaarde om al het geleende kapitaal op de aflossingsdatum van de lening terug te betalen, is financieel een zeer moeilijke opgave.

Daarom is bulletkrediet alleen aan te raden voor mensen die van tevoren weten dat ze die dag een groot bedrag tot hun beschikking zullen hebben. Als u weet dat er op een bepaalde dag een groot geldbedrag aankomt, kunt u die datum zo instellen dat deze samenvalt met de aflossingsdag van de lening. U kunt bijvoorbeeld geld terugkrijgen van een schenking, erfenis of levensverzekering.

Borgbedrag

Om een ​​banklening te krijgen, moet u kunnen aantonen dat er in de toekomst ook daadwerkelijk een groot bedrag op uw rekening wordt gestort. Dit vergroot de kans dat uw bank u een lening verstrekt. Als u niet zeker weet of u het totale kapitaal in één klap kunt terugbetalen, is de kans kleiner dat u een banklening krijgt.

Investeer het geld liever in iets anders

Een andere optie is als je genoeg kapitaal hebt om een ​​huis te kopen, maar dat geld aan iets anders wilt uitgeven. Dan bent u niet van plan om uw geld direct te gebruiken om een ​​woning te kopen, maar voor iets anders, zoals beleggen. U kunt dit doen als u denkt dat u een aanzienlijk hoger rendement op de investering kunt krijgen dan de kosten van de lening.

Lees verder