Geld lenen: waar moet je op letten?

Soms kom je in je leven tegen dat je gewoon niet genoeg geld hebt. Je kunt proberen wat van familie en vrienden te krijgen. Als u echter grote bedragen moet lenen, dient u met het volgende rekening te houden.

interesse

De rente die u over de lening betaalt, vertelt u hoeveel het u gaat kosten om het geld te lenen. Een hogere rente betekent dat u meer moet betalen voor het geld. Neem je een lening van 50.000 euro met 4% rente, dan moet je voor dit bedrag nog eens 2.000 euro betalen. Als de rente maar 2% is, is het rentebedrag ineens maar 1000 euro. Het loont dus zeker de moeite om op zoek te gaan naar een lening met de laagste rente.

Een betrouwbare instantie

Ook is het erg belangrijk dat de instelling waar u geld wilt lenen betrouwbaar is. De meeste banken onderscheiden zich door hun betrouwbaarheid, ze bezetten een groot gebouw en eisen dat alle medewerkers in goede, schone kleding naar hun werk komen. Als je online een lening wilt aanvragen, wat tegenwoordig zeker mogelijk is, kun je de mensen aan de andere kant niet zien en dus ook niet oordelen. Om erachter te komen of een website te vertrouwen is, kunt u op de website zelf de foto’s en recensies bekijken die klanten hebben achtergelaten. Ook is het verstandig om vergelijkingssites te bezoeken en te kijken wat de ervaringen van mensen met het bureau zijn. Vergeet niet dat in de financiële sector alles draait om vertrouwen. Als de rente die u betaalt over een lening te mooi is om waar te zijn, is dat meestal ook zo.

Geen impulslening

Als je een tekort aan kluisjes hebt, kijk dan eerst of er een andere manier is om geld in te zamelen. Vraag jezelf ook af of je het geld nu echt nodig hebt. Sparen is ook een optie. Velen vergeten dat geld lenen ook geld kost, rente over het geleende bedrag. Elke keer dat je geld leent, moet je het met rente terugbetalen. Rente is een extra kostenpost. Het is daarom erg belangrijk om geen impulslening aan te gaan. Hoe eenvoudig het ook is om online geld te lenen, onthoud dat het misschien niet zo eenvoudig is om het geld terug te betalen.

Waarom leen je?

Vraag jezelf altijd af waarom je een lening wilt afsluiten? Als het gaat om een ​​grote aankoop, overweeg dan om een ​​huis te kopen. U zult een lening moeten aangaan. Als het antwoord op bovenstaande vraag zoiets is als extra vakantie. Je moet er zeker over nadenken of je deze vakantie echt nodig hebt en of het misschien een beter idee is om een ​​jaar te sparen voor vakantie. Het voegt ook extra waarde toe aan de vakantie omdat er gewerkt moest worden. Onthoud ook dat elke lening gepaard gaat met hogere kosten.

Wat is de looptijd?

Ook dit is een punt om op te letten. Hoe sneller je het geleende geld moet terugbetalen, hoe meer geld je elke maand opzij moet zetten. Als de leentermijn van 50.000 euro 5 jaar is, moet er minimaal 10.000 euro per jaar betaald worden. Als de looptijd 10 jaar is voor hetzelfde bedrag. Jaarlijks moet minimaal 5.000 euro worden terugbetaald. Kijk goed naar uw persoonlijke situatie. Hoeveel geld kunt u in een jaar verliezen bij het aflossen van uw hypotheek?€