Geld lenen voor een vakantie

Vrijwel iedere aanvrager in Nederland krijgt een lening die voldoende kredietwaardig is en de wettelijke leeftijd heeft. Leningen worden in principe aangevraagd voor alle mogelijke bestedingsdoeleinden. Particulieren kunnen met behulp van een lening bijvoorbeeld een huis, een nieuwe auto of nieuwe meubels financieren.

Dilemma: kopen met krediet of de aankoop uitstellen?

Consumptie is dan ook een van de belangrijkste redenen waarom mensen leningen aangaan in de particuliere sector. Omdat de lening natuurlijk ook kosten in de vorm van rente met zich meebrengt, kun je je bij het doen van aankopen natuurlijk afvragen of het niet beter is om te sparen voor een bepaald doel (de koopwens) dan met een lening.

Hoewel het nog steeds de moeite waard is om uitstel te overwegen bij het kopen van een nieuwe tv, is uitstel bij veel financieringsregelingen minder wenselijk, bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een nieuwe tv.
vakantie trip
wilt financieren met een lening.
vakantie lening
is een relatief nieuwe dienst die wordt aangeboden in de reisindustrie en duurder is dan de gebruikelijke leningaanbiedingen van banken en financiële instellingen. Lees hier waarom dit zo is.

Krediet voor vakanties als nieuw fenomeen

Veel banken en touroperators bieden al jaren zogenaamde vakantieleningen aan. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt een vakantielening gebruikt om een ​​vakantie te betalen en te betalen. En aangezien mensen begrijpelijkerwijs zo vaak mogelijk of minimaal één keer per jaar op vakantie willen, zijn steeds meer mensen bereid hun vakantie te financieren met een lening.

Waarom is een vakantielening duurder dan een gewone lening?

Een vakantielening is een buitenbeentje in het aanbod van onderhandse leningen met aflossing in termijnen of een hypothecair krediet. De uitzondering is dat een paar weken na de betaling van het geleende bedrag een gelijkwaardig bedrag niet meer beschikbaar is.

Als het voor de hypotheek gefinancierde onroerend goed beschikbaar is als materiële waarde, of voor de auto die de betrokken auto financiert, dan blijft er bij een vakantielening na de vakantie geen materiële waarde meer over, die een verrekening vormt met het geleende bedrag. Daarom is een vakantielening altijd duurder dan een andere lening op afbetaling. Want bij bijvoorbeeld een autolening heeft de bank ‘in geval van nood’ nog een ‘bezwaar’ voertuig dat als onderpand kan dienen als de termijnen niet worden betaald. En bij een hypotheek is het pand als onderpand beschikbaar.

Tip: Kies een leentermijn van minder dan een jaar

Dit geldt natuurlijk niet voor vakantietegoed, aangezien “afgeronde” vakanties geen waarde meer hebben. Als u als kredietnemer elk jaar op vakantie gaat, moet u ervoor zorgen dat de looptijd van het vakantiekrediet niet langer is dan een jaar, of dat u uw vakantie niet elk jaar financiert met een vakantiekrediet. Want anders kan het heel goed gebeuren dat je in drie jaar al drie vakantiereizen hebt gefinancierd en deze drie leningen nog moet aflossen, terwijl de volgende vakantie alweer voor de deur staat.

Lees verder