Geld lenen voor een bruiloft

Als u wilt trouwen en een feestje wilt geven, komt u met behoorlijk wat kosten te maken. Je trouwt maar één keer in je leven en je wilt er een geweldige dag van maken. Een klein huwelijksfeestje kost rond de 10.000 euro. U kunt uw huwelijkskosten financieren door geld te lenen als u geen reserves bij de hand heeft. Het komt in verschillende vormen, waaronder een huwelijkslening. Hoeveel een bruiloft kost en hoe je ervoor kunt betalen, lees je in dit artikel.

Geld lenen om kosten te dekken

Er zijn verschillende mogelijkheden om geld te lenen. Het is voordelig om meerdere kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken, aangezien de verschillen soms groot zijn. Kijk niet alleen naar banken, maar ook naar andere financiers. Ze hebben vaak leuke aanbiedingen. Wees niet zuinig met het bedrag dat u leent. Hoe groter het budget dat je hebt, hoe beter je je grote dag kunt organiseren. Een optie is een leuke autoverhuur, een leuke feestgroep, goede catering en een fantastische bruidstaart. Natuurlijk moet u ervoor zorgen dat u de maandelijkse kosten van de lening kunt dekken. Daarnaast kan het geld dat als huwelijksgeschenk wordt ontvangen, worden gebruikt om de lening sneller af te lossen.

De meest voor de hand liggende manieren om geld te lenen voor een bruiloft zijn:

Krediet voor bruiloften

Aangezien je nog jong bent, geen kinderen hebt en een behoorlijk inkomen hebt, kun je gemakkelijk een lening aanvragen. Uw financiële positie is zo gunstig dat u de maandelijkse last van de lening gemakkelijk kunt dragen. Het nadeel van een lening is de rente die betaald moet worden over het geleende geld. Als gevolg hiervan kunnen de totale kosten van de bruiloft aanzienlijk hoger zijn dan u aanvankelijk dacht.

Als je zeker weet dat je extra geld nodig hebt, en ook over het bedrag, dan is een lening de meest geschikte oplossing.

bruiloft lening

Een huwelijkslening is een soort doorlopende lening. U betaalt alleen rente over het bedrag dat u opneemt. Deze rentetarieven zijn vaak hoger dan de rente op de lening. Vergelijk dus vooraf verschillende aanbieders. De voordelen van een huwelijkslening zijn:

Dus als je niet zeker weet of je extra geld nodig hebt, maar het wel snel beschikbaar wilt hebben, is een huwelijkslening de beste oplossing.

De bruiloft betalen met een hypotheek

Als je weet dat je van plan bent om samen te gaan wonen in een eigen woning, dan kun je bij je hypotheekverstrekker navragen of er ruimte is in het hypotheekbedrag om de bruiloft te financieren. Het grote voordeel is de lage rente.

Hoeveel kost een bruiloft?

Het is vaak lastig om alle kosten die u tijdens uw huwelijk gaat maken goed in te schatten. Sommige kostenposten kunt u vooraf inschatten, andere niet. Het is verstandig om een ​​begroting op te stellen voordat je aan je huwelijksactiviteiten begint. Zo krijg je een goed beeld van de te verwachten kosten en kun je de financiering op tijd regelen.

Vaste kosten bruiloften

Dit zijn slechts aanwijzingen. Al met al variëren de vaste kosten van de bruiloft van 3.100 tot 6.000 euro.

Variabele trouwkosten

Deze variabele kosten zijn afhankelijk van het aantal personen dat naar het feest komt. Ook voor sommige kostenposten zijn er grote prijsverschillen. Onderzoek daarom goed de verschillende prijzen van horeca, fotografie en muziek.

Als je alle bovenstaande kosten voor ongeveer 100 personen bij elkaar optelt, kom je uit op een bedrag tussen de 7.000 en 15.000 euro. Dat is hoeveel een goed ontworpen bruiloft kost. Natuurlijk kun je bepaalde dingen altijd goedkoper oplossen of dingen anders doen om het goedkoper of duurder te maken, maar dat is aan jou!€