Geld lenen voor een auto

Als je weinig geld hebt en een auto wilt kopen, kun je geld lenen. Er zijn verschillende manieren om geld te lenen om een ​​auto te kopen. U kunt hiervoor bijvoorbeeld een persoonlijke lening afsluiten. U kunt ook een doorlopend krediet afsluiten. Ook met BKR kenteken/lijst kunt u een auto op huurkoop kopen. Het is ook mogelijk om een ​​auto op leasebasis te kopen.

Waarom geld lenen om een ​​auto te kopen?

Een groot voordeel van geld lenen om een ​​auto te kopen is het uitstel van betaling. Je betaalt elke maand een klein beetje en de autodealer biedt vaak een lage rente. Zo kunt u toch in een mooie nieuwe auto rijden en hoeft u niet meteen de financiële last op u te nemen, maar betaalt u op basis van capaciteit. Het is heel simpel.

Het grootste nadeel van geld lenen om een ​​auto te kopen is de totale aankoopprijs. Als u geld leent, betaalt u daarover rente. De uiteindelijke prijs die u betaalt voor een nieuwe auto is vaak veel hoger dan de oorspronkelijke verkoopprijs. Het is ook makkelijker om met allerlei auto’s om te gaan, omdat je maandelijks betaalt. De extra opties die je koopt zijn immers maar enkele tientallen extra per maand.

Wacht dus voordat u beslist wanneer u een auto wilt kopen. Het is beter om er een dag over na te denken dan om meteen te beslissen. Het gaat vooral om de emotie van het kijken naar een nieuwe auto. Je bent wat in de war en kan niet meer objectief denken.

Financieringsmogelijkheden voor het kopen van een auto

U kunt de aankoop op verschillende manieren financieren. Alle financieringen zijn onder te verdelen in 2 hoofdcategorieën: persoonlijke lening en doorlopend krediet. Het grote verschil tussen beide vormen is dat je bij een doorlopend krediet het afgeloste deel weer kunt opnemen. Er is een maximum limiet om in het rood te staan. Ook bij een lening met een doorlopend krediet heb je meer flexibiliteit. Het nadeel is echter de hogere rente. Bij een persoonlijke lening is de rente lager.

Persoonlijke lening

Omzetkrediet

Looptijd van de lening

Als u een nieuwe auto op afbetaling wilt kopen, moet u goed nadenken over de looptijd van de lening. Het is verstandig om de gebruiksduur af te stemmen op de verwachte levensduur van de auto. Als de leentermijn langer is dan de auto past, kan het zijn dat u twee keer in rekening wordt gebracht. Ook is het verstandig om een ​​all risk autoverzekering af te sluiten. Als de auto door uw schuld total loss is, kunt u tijdens de looptijd van de lening in de problemen komen. Na afloop van de leenperiode kunt u uw autoverzekering aanpassen naar een lagere dekkingsoptie.

Auto op afbetaling kopen met BKR

Aangezien de autoverkopen van tijd tot tijd afnemen, zijn er meer mogelijkheden op de markt om een ​​auto op huurkoop te kopen. Ook als u BKR registratie/registratie heeft. Autodealers verkopen graag auto’s, dus ook aan mensen met een BKR-registratie. Als u een auto op afbetaling wilt kopen, moet u goed overwegen of de maandelijkse last draaglijk is.

Voor de autodealer is het belangrijk om te weten dat u de lening kunt terugbetalen. Als je de maandelijkse last aankunt en een BKR-lijst hebt, kun je vaak nog een auto kopen als je kunt aantonen dat je het kunt betalen. Samen met de dealer maak je een gedegen plan dat de financiering regelt.

Een auto kopen op afbetaling

Deze vorm van financiering lijkt het meest op leasing. Je gaat een soort leaseovereenkomst aan met de dealer waarbij je een deel van de nieuwe auto betaalt. Ook kunt u vaak uw oude auto inruilen en een deel van de nieuwe auto betalen. Daarna betaal je een maandelijkse gebruiksvergoeding. Houd er rekening mee dat deze bedragen vrij hoog zijn. Daar komen nog de onderhouds- en brandstofkosten bij.

Het verschil tussen een huurkoopovereenkomst en een leaseovereenkomst is de terugname van de auto. Met een huurkoopovereenkomst kan de dealer de auto direct weer in bezit nemen als u een betaling mist. Met een lease is dat niet zo eenvoudig.€