Geld lenen: Persoonlijke lening

Voor het verkrijgen van geld zijn er verschillende leningen beschikbaar, waaronder het afsluiten van een persoonlijke lening. Er zijn verschillende soorten persoonlijke leningen beschikbaar. Wat dat zijn en wat de voor- en nadelen zijn van dit type lening, lees je hier.

Wat is een persoonlijke lening?

Bij een persoonlijke lening wordt vooraf overeenstemming bereikt over het te lenen bedrag en de looptijd waarna de lening moet worden afgelost. De lening bestaat uit hoofdsom en rente. Het maximale leenbedrag is afhankelijk van de hoogte van het inkomen, vaste lasten en eventuele overige leningen.

Welke soorten persoonlijke leningen zijn er?

Hieronder staan ​​de meest voorkomende voorbeelden.

Rood in de pot wordt vaak geassocieerd met het maximale bedrag. Deze vorm van persoonlijke lening komt vaak met een vrij hoge rente.

Iets afbetalen op de lange termijn postorderbedrijven is ook een soort persoonlijke lening. Vaak moet je hier hogere rente betalen dan bij een bank.

De creditcard die iedereen kent. Vaak gebruikt voor betalingen in het buitenland of aankopen op internet. Er is een bepaald maximum krediet aan verbonden, de zogenaamde persoonslimiet. Rekeningen worden binnen enkele weken van uw bankrekening afgeschreven. Er wordt ook een bedrag in rekening gebracht voor het houden van een creditcard, vaak per jaar.

Een hypotheek is een beveiligde lening. Het aankoopbedrag van de woning is geleend. Vastgoed dient als onderpand. Bij wanbetaling kan de bank het stuk grond verkopen.

Een huurkoop is een iets minder bekende vorm van onderhandse lening. Dit is altijd het geval bij een product als een auto of een schilderij. Ook hier wordt binnen een bepaalde termijn een vooraf afgesproken restitutie betaald. Als de laatste termijn is betaald, bent u eigenaar van het artikel geworden. Dit type financiering wordt veel gebruikt, vooral in de auto-industrie. Als de aflossing niet meer kan worden betaald en minder dan 75% van de lening is afbetaald, kan de auto worden teruggenomen.

Een hypothecaire lening is handig als u voor een korte periode geld nodig heeft. Een item dat kan worden geleend, zoals sieraden, wordt naar een pandjeshuis of pandjeshuis gebracht. Er wordt onderpand gehouden en in ruil daarvoor wordt een geldsom ontvangen. Het item kan worden ingewisseld zodra het weer geld heeft. Bovenop het geleende bedrag wordt een extra opslagvergoeding betaald.

Met een doorlopend krediet kan het afgesproken bedrag in één keer of een deel daarvan worden opgenomen. Zodra het geld is opgenomen, start ook de aflossing, waarvoor een vast bedrag per maand wordt uitbetaald.

Voordelen van persoonlijke leningen

Een groot voordeel van lenen is dat je niet hoeft te wachten tot het aankoopbedrag is geïncasseerd. Het gewenste product kan direct worden gekocht en direct worden gebruikt. Een ander voordeel van een persoonlijke lening is dat het bedrag, de rente en de looptijd vast staan ​​zodat je weet waar je aan toe bent en je niet voor verrassingen komt te staan.

Nadelen van persoonlijke leningen

Bij een persoonlijke lening is er geen vrijheid om vervroegd af te lossen omdat je dan een boete moet betalen. Er is geen flexibiliteit, wil je meer lenen, dan moet je een nieuwe lening afsluiten. Lenen kost altijd geld. Als het bedrag eerst bij elkaar wordt gespaard, dan is het uiteindelijk altijd goedkoper, omdat er geen rente en kosten hoeven te worden betaald voor het aangaan van een lening.€