Geld lenen onderhands of een onderhandse lening

Geld lenen onderhands of een persoonlijke lening betekent dat u rechtstreeks geld leent van iemand zonder tussenkomst van een instelling zoals banken of andere financiële instellingen. Het heeft verschillende voordelen, maar het kan ook enkele nadelen hebben.

Lenen zonder tussenkomst van financiële instellingen

Met een onderhandse lening leent u geld van iemand zonder tussenkomst van financiële instellingen. Dit kan een oplossing zijn wanneer u nergens anders meer geld kunt lenen omdat u bijvoorbeeld een negatieve BKR registratie heeft. Het nadeel is dat je het risico loopt te veel geld te lenen totdat je het niet meer kunt terugbetalen. Denk daarom, voordat u deze aangaat, goed na of u de lening kunt betalen. Er kunnen andere redenen zijn waarom u een onderhandse (onderhandse) lening wilt afsluiten. Zijn het uw kennissen of familie, dan kunnen de voorwaarden van de lening gunstiger zijn dan het afsluiten van een lening bij de bank.

Hoe een particuliere lening krijgen?

U kunt geld lenen van familie, vrienden of kennissen, maar u kunt ook een onderhandse lening krijgen via internet of een krant. Als u geen kennissen heeft die geïnteresseerd zijn in geld lenen, kunt u bijvoorbeeld kijken naar advertenties in kranten of op veilingsites zoals Marktplaats.

Voor- en nadelen van een onderhandse lening

Voordelen:

minpuntjes:

Voordelen voor de geldschieter

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom iemand zijn geld leent. Een geldschieter wil bijvoorbeeld de woning helpen financieren van de persoon aan wie hij geld uitleent. Het kan een helpende hand zijn bij het opbouwen van een onafhankelijk bedrijf. U wilt een voorschot geven vanwege een erfenis of omdat u op deze manier een hoger rendement kunt halen dan uit sparen.

Leenovereenkomst

Het is verstandig om de leenovereenkomst samen af ​​te sluiten. Het bevat alle rechten en plichten die beide partijen hebben en als er onenigheid is over de lening, kan het contract worden geretourneerd. De leenovereenkomst kan worden opgesteld of goedgekeurd door een notaris, maar dit is niet verplicht. Het contract is geldig, zelfs als het door beide partijen is ondertekend.

Wat staat er in de leenovereenkomst?

Er zijn verschillende manieren om een ​​leenovereenkomst op te stellen. In de leenovereenkomst staat vaak:

Om de leenovereenkomst geldig te laten zijn, moeten beide partijen hun naam, datum en plaats ondertekenen. Om er zeker van te zijn dat het contract aan alle wettelijke eisen voldoet, kunt u het opmaken of laten controleren door een notaris.€