Geld lenen met rente

Heeft u een uitkering maar wilt u toch geld lenen? Dit kan lastig zijn omdat je meestal niet in aanmerking komt voor een lening op de uitkering. In sommige gevallen heb je echter veel geld nodig, maar hoe doe je dat? Gelukkig zijn er nog manieren om een ​​bedrag met een uitkering te lenen.

Lenen met toeslag en BKR

Als je geld wilt lenen, wordt de BKR-lijst gecontroleerd. Met behulp van de BKR-lijst kunt u zien of iemand wanbetaler is of niet. Ook krijg je vaak een BKR-lijst als je een uitkering hebt, dus er zijn veel instellingen die je niet kwalificeren als je een lening wilt. Er zijn echter ook kredietverstrekkers waar de BKR-controle niet wordt uitgevoerd. Ze rekenen meestal een hogere rente omdat ze niet zeker weten of het geld daadwerkelijk wordt terugbetaald. Daarnaast kunnen de voorwaarden van deze kredietverstrekkers erg streng zijn. Het is daarom aan te raden deze goed door te lezen, zodat u ongeveer weet wat u kunt verwachten.

sociale lening

Er is ook een sociale lening voor mensen met een laag inkomen. Als u een lening met een uitkering wilt krijgen, kunt u contact opnemen met SBN (Sociale Bank Nederland). Deze lening is voor mensen die niet rijk zijn maar toch geld nodig hebben. Je kunt niet zomaar een lening krijgen en je moet echt kunnen aangeven waar het geld voor is. Meestal krijg je geen sociale kredieten als je helemaal geen salaris hebt, maar alleen een toeslag.

Denk goed na over voorgoed lenen

Denk altijd goed na of je wel echt een lening nodig hebt. Een lening aflossen kost je altijd meer geld; uiteindelijk betaal je ook rente. In ieder geval is het raadzaam om, als je niet al te veel hebt, goed na te denken of het wel echt een goed idee is om geld te lenen. Overweeg of er andere oplossingen voor het probleem zijn. Zie een lening niet als een luxe waarmee je bijvoorbeeld op vakantie kunt gaan. Zorg ervoor dat u dit soort kosten zelf betaalt.

Een lening aangaan met een uitkering

Als je denkt echt een lening nodig te hebben, kijk dan goed bij welke kredietverstrekkers je terecht kunt voor een lening met voordelen. Kijk heel goed hoeveel geld je per maand hebt waarmee je de lening kunt terugbetalen. Zorg dat je in de loop van de maand altijd geld overhoudt en niet alles gaat naar het terugbetalen van de lening. Het is raadzaam om extra contant geld aan te houden om eventuele extra kosten te dekken. Lees altijd goed de voorwaarden en vergelijk meerdere kredietverstrekkers.€