Geld lenen met een negatieve BKR

U staat negatief ingeschreven in het BKR, maar wilt toch een lening afsluiten? Tegenwoordig is dit bij meerdere bedrijven mogelijk. In dit artikel lees je wat een negatieve BKR registratie inhoudt en hoe je geld kunt lenen met een negatieve BKR registratie.

Mogen financiële bedrijven geld lenen aan mensen met een negatieve BKR registratie?

Het is een financiële onderneming niet verboden om leningen te verstrekken aan mensen met een negatieve BKR-registratie. Alleen de BKR toetsing is verplicht. Het financiële bedrijf vraagt ​​vervolgens naar de kredietwaardigheid van de aanvrager. –

Het is aan het financiële bedrijf om te beslissen wat er met deze informatie moet gebeuren.

Wat is negatieve BKR-codering?

Als u een negatieve BKR heeft, betekent dit dat u 1 of meerdere betalingsachterstanden heeft. CKI (Centraal Krediet Informatie Systeem) meldt betalingsachterstanden aan BKR. Uiteraard wordt u hiervan vooraf op de hoogte gesteld, het is namelijk niet toegestaan ​​om zonder vermelding een negatieve registratie in het BKR te doen. U krijgt de BKR-code alleen als u twee maanden of langer betaalt. Als er een schuldaangifte wordt gedaan, verschijnt naast uw gegevens van het betreffende krediet een A. Een A betekent dus dat er op dat krediet betalingsachterstanden zijn. Als de betalingsachterstand afneemt, wordt dit ook gemeld aan CKI met H (alleen doorlopend krediet). Zodra de betalingsschuld is voldaan, staat u nog 5 jaar negatief ingeschreven in het BKR.

BKR-codes.

Buiten A (achterstand) en H (incasso).

Dit is nadat de vertraging is gedetecteerd.

Controleer of de financieringsmaatschappij een positieve reputatie heeft

Check altijd vooraf of de financiële onderneming waar je geld wilt lenen positief bekend is. Op de website van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) staat een lijst met alerts die u kunt controleren.

Geld lenen met negatief BKR van niet-leden

Alleen BKR-leden kunnen uw BKR-gegevens opvragen. Niet aangesloten bedrijven komen niet in aanmerking voor BKR toetsing. Dit maakt het makkelijker om geld te lenen met een negatief BKR. Houd er rekening mee dat de rente en andere afsluitkosten vaak hoger zijn bij een dergelijke lening en lenen zonder BKR-controle is vaak alleen mogelijk voor kleinere bedragen.

Alleen lenen als het echt niet anders kan

Als je door een negatieve BKR registratie geen geld kunt lenen, kan het zijn dat er helemaal geen mogelijkheid is om geld te lenen. Het bedrag moet natuurlijk ook worden terugbetaald. Denk goed na of het verstandig is om ondanks een negatieve BKR registratie toch nog een lening aan te gaan. Alleen als het echt niet anders kan en je zeker weet dat je het terug kunt betalen, kun je ondanks een negatieve BKR registratie misschien toch geld lenen.

Waar kan ik geld lenen zonder BKR check?

Op internet vind je verschillende financieringsmaatschappijen die geld verstrekken aan mensen met een negatieve BKR registratie. Kijk rond en vergelijk verschillende financieringsmaatschappijen.€