Geld lenen: lenen zonder BKR check – let op!

Met BKR registratie kunt u geld lenen. Het is ook mogelijk om geld te lenen zonder BKR toetsing. Het gebeurt alleen op een andere manier. Er zijn verschillende mogelijkheden om BKR registratie te lenen. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld een minilening, een BKR hypotheek of een BKR lening. Ook zonder BKR toetsing kunt u geld lenen.

Wat is BKR registratie?

BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Als u niet aan uw financiële verplichtingen kunt voldoen, ontvangt u een BKR-registratie. Aanverwante organisaties informeren BKR over een potentiële klant, of deze verantwoordelijk is voor het verstrekken van krediet aan die klant. Het advies van het BKR is niet bindend voor de aangesloten organisatie, het is slechts een indicatie van de financiële geschiedenis van de potentiële opdrachtgever. Meer dan 200 organisaties zijn aangesloten bij BKR.

Geld lenen met BKR registratie is zeker mogelijk. Lenders kunnen hoge rentetarieven gebruiken om het risico te verminderen, wat op zijn beurt een goed rendement kan opleveren. Daarnaast is de kredietwaardigheid van iemand niet af te leiden uit de BKR-registratie. Als je een baan hebt, is je financiële situatie enigszins stabiel, waardoor het risico voor de kredietverstrekker lager is.

Wat is een BKR-waardering?

Het centrale kredietinformatiesysteem CKI legt de gegevens vast van personen die een BKR-registratie hebben. De geregistreerde gegevens zijn:

Tijdens de BKR toetsing wordt deze informatie opgevraagd door de organisatie die is aangesloten bij het BKR. Een niet-gerelateerde organisatie kan daarom geen gegevens opvragen bij CKI. Organisaties die dit kunnen doen op de BKR homepage.

Wanneer de organisatie de gegevens opvraagt, wordt de huidige krediet- en betalingsgeschiedenis bekeken om een ​​idee te krijgen of de klant aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen.

Geld lenen met BKR registratie

Met BKR registratie kunt u ook een lening krijgen. Het neemt verschillende vormen aan:

Minilening:

Een minikrediet is een kleine lening. Deze lening is maximaal 1000 euro. De kosten van de lening bestaan ​​naast aflossing uit rente in de vorm van administratiekosten. De minilening heeft ook een zeer korte looptijd.

BKR hypotheek:

Dit is een hypotheek die ondanks BKR registratie wordt verstrekt. Ten opzichte van een conventionele hypotheek is de rente op een BKR hypotheek iets hoger (onder andere omdat het risico voor de geldverstrekker hoger is). Deze hypotheekvorm is volledig renteloos. Hierdoor zijn de maandelijkse kosten laag.

BKR lening:

Dit is een lening die wordt afgesloten tegen een iets hogere rente dan een lening zonder BKR registratie. Het gaat ook gepaard met een hoger risico voor de geldschieter.

Geld lenen zonder BKR verificatie

De meeste Nederlandse banken zijn aangesloten bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten). Deze banken voeren een BKR-controle uit voor klanten die een nieuwe lening willen krijgen. Op basis van CKI-gegevens vormt de bank zich vervolgens een beeld van de klant en beslist of ze geld toekent of niet. De meeste banken zijn erg terughoudend om geld te geven aan potentiële klanten met een BKR-registratie.

Lenen zonder BKR toets betekent dat de kredietverstrekker geen gegevens opvraagt ​​bij CKI. Er zijn banken die leningen verstrekken zonder een BKR toets uit te voeren. De redenen waarom deze organisaties geld verstrekken zonder BKR toetsing kunnen zijn: