Geld lenen in Marokko

Steeds meer Marokkaans-Nederlanders lenen in Marokko. Dit komt omdat velen van hen hun eigen bedrijf beginnen. Dit komt omdat het goed gaat met de Marokkaanse hypotheek. Veel Marokkaanse Nederlanders besluiten ook om een ​​huis in Marokko te kopen. Hiervoor hebben ze een hypotheek nodig. Veel Marokkaanse moslims hebben moeite om geld te lenen omdat ze vanwege hun religie geen rente mogen vragen of betalen. Daarom hebben ze speciale leningen.

Steeds meer Marokkaans-Nederlanders verhuizen naar Marokko om een ​​eigen bedrijf te starten. Hiervoor hebben ze vaak een lening nodig. Er zijn verschillende manieren om geld te lenen in Marokko. De Marokkaanse economie is altijd een worstelende economie geweest. Veel Marokkanen leefden net boven de armoedegrens. De economie van Marokko werd grotendeels gedreven door de landbouwsector. Daar is de laatste jaren verandering in gekomen. Inmiddels werkt meer dan 40 procent van de Marokkanen in de dienstensector en ongeveer een derde in de industriële sector. Vooral op het gebied van toerisme is er de afgelopen jaren een snelle groei geweest. Steeds meer Marokkanen zijn ook een eigen bedrijf begonnen en hebben hiervoor een banklening nodig. De twee grootste banken in Marokko zijn de Attijariwafa Bank en de Chaabi Bank van Banque Populaire du Maroc.

Geld lenen van moslims

Het is voor veel moslimgezinnen niet normaal om geld te lenen bij de bank. Ze zijn het niet gewend omdat de islam verbiedt rente te vragen over een lening die wordt verstrekt. Tegelijkertijd doen veel banken dit. Ze moeten tenslotte geld verdienen, en de manier waarop ze geld verdienen, is door rente te vragen over de lening. Niet elke Marokkaan is even religieus fanatiek, dus Marokkaanse banken hebben veel klanten die geen probleem hebben om geld te lenen en daarover rente te betalen. Ze bieden speciale leningen aan meer fanatieke moslims. In dat geval hoeft de lener geen rente te betalen over de lening, maar moet hij een bepaald aankoopbedrag betalen voor het ontvangen van de lening. Op deze manier kan een moslim een ​​lening aangaan omdat hij geen rente betaalt en de bank toch zijn geld krijgt. Meestal lenen veel Marokkanen ook geld van familie.

Geld lenen in Marokko

Veel Marokkaans-Nederlanders willen op een gegeven moment ook een huis in Marokko kopen. Dit komt omdat ze regelmatig terugkeren naar Marokko voor vakanties. Dan is het fijn om niet de hele tijd bij je gezin te hoeven zijn, maar ook een eigen huis te hebben. In andere gevallen willen Nederlanders in Marokko soms hun oude dag in hun thuisland doorbrengen. Velen van hen kunnen met het opgebouwde kapitaal een huis kopen. Anderen moeten een lening aangaan bij de bank. Nederlandse banken zijn vaak niet bereid een lening te verstrekken om een ​​huis in Marokko te kopen. Dit komt omdat ze vinden dat ze op dit gebied te weinig kennis hebben. Nederlandse Marokkanen moeten daarom naar Marokkaanse banken om een ​​huis te kopen. Let op: u leent geld in Marokkaanse dirham. Uw geld kan dus meer of minder waard zijn op basis van de wisselkoers.

Hypotheek afsluiten bij een Marokkaanse bank

De meeste Marokkaanse banken zijn vaak maar bereid om vijftig procent van de vastgoedwaarde te garanderen. De rente varieert meestal van vijf tot zeven procent. Het is verstandig om de hulp in te roepen van een lokale notaris. Zij kennen vaak de markt en weten bij welke bank je de beste deal kunt krijgen. Ook is het noodzakelijk om een ​​bankrekening te openen bij een Marokkaanse bank. Bij het verstrekken van een hypotheek rekenen de meeste banken ook één procent van de totale hypotheek aan provisie. U doet er goed aan een hypotheek af te sluiten bij een door de Vereniging van Banken erkende bank. De meeste banken communiceren in het Spaans, Frans en Arabisch. Marokkaanse Nederlanders hebben automatisch de Marokkaanse nationaliteit, dus een lening krijgen bij een Marokkaanse bank is meestal geen probleem.€