Geld lenen in Frankrijk

Nederlanders die een huis in Frankrijk willen kopen, hebben de mogelijkheid om daar een lening af te sluiten. Geld lenen in Frankrijk werkt soms anders. Zo nemen de meeste geen hypotheek, maar de zogenaamde voorzorg. Ook is het mogelijk om bij de aankoop van een huis aldaar een hypotheek af te sluiten bij Nederlandse banken.

Lenen in Frankrijk

In Frankrijk is het, net als in Nederland, mogelijk om een ​​lening af te sluiten voor de aankoop van een woning. Het Nederlandse woord hypotheek heeft in het Nederlands echter een andere betekenis dan het gelijknamige Franse woord. In Nederland is het bijna synoniem met het afsluiten van een woonkrediet. In Frankrijk spreken ze liever van “vs immobilier”. Dan gaat het alleen om het aangaan van een lening en hoeft het niet zo te zijn dat het wordt gebruikt als hypotheek voor een woning. Precies tegenovergesteld. In Frankrijk worden bijna geen leningen afgesloten voor de aankoop van een huis. Dit geldt meestal voor een reguliere lening en ook particulieren verzekeren zich voor het geval zij de lening niet kunnen terugbetalen. De lener stopt er een bepaald bedrag in en krijgt dit bedrag meestal terug als de lening is afgelost. Gebeurt dit niet, dan krijgt de bank een vergoeding uit dit fonds. Dit garantiefonds wordt een “prudentie” genoemd.

Hypotheek afsluiten in Frankrijk

Als iemand niet oppast, kan iemand altijd een zogenaamde hypotheek nemen. Het moet altijd worden ingeschreven bij een notaris. De kosten hiervan zijn ongeveer hetzelfde als voorzichtigheid, maar met het verschil dat u deze kosten niet terugkrijgt. Ook ben je minder flexibel bij het verhuren of verkopen van bijvoorbeeld je woning. Frankrijk heeft hier strikte regels over. Het is mogelijk voor buitenlanders om geld te lenen bij een Franse bank, maar vraag altijd eerst om voorzichtigheid, niet om een ​​hypotheek.

Bank van Frankrijk

Als u een hypotheek afsluit, is het van belang dat u een deel van de koopsom zelf betaalt. Dan moet je denken aan ongeveer twintig procent van de aankoopprijs. Banken eisen dit vaak, al zijn er uitzonderingen. Ze doen dit om ervoor te zorgen dat de lener zijn schuld terugbetaalt. Ze denken dat dit waarschijnlijker is als de lener ook geld in huis heeft. Dit huis is natuurlijk een hypotheek. Met een website als www.meilleurstaux.com is het goed mogelijk om een ​​overzicht te krijgen van alle leningen die Franse banken aanbieden.

Lenen in Nederland

Als je niet goed Frans spreekt, zijn er ook mogelijkheden om te lenen bij een Nederlandse bank. Sinds enkele jaren is het onder meer mogelijk om een ​​hypotheek af te sluiten voor woonruimte in het buitenland. De commissie kan iets hoger zijn dan wanneer u een huis in Nederland koopt. Daarnaast zijn de voorwaarden strenger ten opzichte van een hypotheek voor een huis in Nederland.€