Geld lenen in één dag

Soms kun je niet wachten tot de geldverstrekker een tot twee weken nodig heeft om de lening te innen. U wilt snel aan geld komen voor bijvoorbeeld een auto of een wasmachine. Er zijn kredietverstrekkers die binnen één dag geld kunnen verstrekken, zelfs aan aanvragers met een BKR-registratie. Vaak gaat het om kleine bedragen, een soort voorschot. Aan de risico’s is een hoge rente verbonden. Maar je krijgt je geld binnen een dag!

Waarom snel geld?

Soms zou je graag sneller aan geld willen komen dan wanneer je een lening aangaat bij een kredietverstrekker. Houd er rekening mee dat hoe eerder u het geld heeft, hoe hoger de kosten. Deze kosten komen voornamelijk tot uitdrukking in de rente. Quick payday kredietverstrekkers worden blootgesteld aan bepaalde extra risico’s die de kredietverstrekker van de lening niet of minder loopt. Vandaar de hogere rente. Dit is inclusief een extra risicopremie. Soms wordt dit snelle geld beschouwd als een voorschot dat u later terugbetaalt.

Snel geld met BKR registratie

Als u een BKR-registratie heeft, kunt u in sommige situaties nog binnen 1 dag geld lenen. Het is voor de geldverstrekker niet verplicht om de aanvraag met het BKR te controleren. Ook via andere informatieaanbieders zijn er manieren om erachter te komen wat iemands betalingsgeschiedenis is. Als u geld leent om bijvoorbeeld een auto te kopen, zorg dan dat het geld op orde is voordat u de koopovereenkomst tekent. Als u dat niet doet, loopt u het risico verder in de schulden te raken.

Minilening: geld in één dag

Omdat een traditionele lening meer dan een dag duurt, is er een minilening geïntroduceerd. Dit is een lening waarbij je in één dag aan geld kunt komen. Als je een minilening wilt afsluiten, moet je vaak bepaalde informatie per fax of e-mail naar de kredietverstrekker sturen. Vereiste minimale gegevens:

Minilening bedrag

Geef bij het versturen van de gegevens ook het bedrag aan dat u wilt lenen. Voor de meeste minileningen kun je een bedrag lenen tussen de € 500 en € 750. Heb je meer nodig, dan kun je in theorie twee minileningen afsluiten. Nadat je alle informatie hebt opgestuurd, stort de geldverstrekker het gewenste bedrag op je bankrekening. Daarna kunt u direct van het geld af.

Aflossing minilening

De aflossingstermijn van de minilening is vrij kort. Vaak moet de lening binnen één tot twee weken worden terugbetaald. Doe dat ook. Let vooral op de door de kredietverstrekker overeengekomen looptijd. Te laat afbetalen kan voor onnodige problemen zorgen. Bedenk dus van tevoren of u binnen één tot twee weken kunt terugbetalen.

Snel geld met een creditcard

Een andere manier om binnen 1 dag geld op te nemen is door gebruik te maken van een creditcard. U kunt een creditcard niet in één dag aanvragen. Je zou het eerder moeten doen. U kunt deze bijvoorbeeld vandaag nog aanvragen zodat de kaart bij de hand is voor het geval u snel geld nodig heeft, bijvoorbeeld als de wasmachine of koelkast kapot gaat.

Als je eenmaal een creditcard hebt, kun je er direct geld mee opnemen of ermee betalen wanneer je maar wilt. De kleinste creditcardlimiet begint bij 1.500 euro. Je kunt hier veel mee. Het bedrag is eigenlijk twee minileningen. Het grote voordeel van een creditcard is dat je niet gebonden bent aan een korte aflossingstermijn van één tot twee weken.€