Geld lenen: doen of niet?

Nu is het heel eenvoudig om een ​​lening te krijgen. Er zijn te veel dienstverleners. Gels lenen bij de ene is nog sneller en goedkoper dan bij de andere. Maar is het echt verstandig om een ​​lening aan te gaan en is het echt nodig?

Inhoud

Een lening nodig?

We hielden ons geld in een oude sok. We hielden wat we nog hadden voor wanneer we het nodig hadden. Even verderop zetten we het geld op de bank. We kregen er ook een mooie rente uit en hadden geld wanneer we het nodig hadden. Vandaag is anders.

Lenen is heel normaal geworden. Wanneer iemand een nieuwe auto of een uitbreiding wil, wordt er een lening afgesloten. Veel mensen vinden het heel aantrekkelijk om die mooie auto te kunnen kopen terwijl ze het geld eigenlijk (nog) niet hebben. Hier is de vangst. Er is eigenlijk geen geld voor, maar het wordt toch gekocht…! Daarna lijken we te sparen.

Als we goed kijken, dan is zo’n lening helemaal niet nodig! We kunnen veilig verder rijden in de oude auto en zonder de uitbouw hebben we wat minder ruimte in huis, maar daar gaan we niet aan dood. In de loop der jaren zijn we zo gewend geraakt aan luxe dat veel mensen zich niet eens kunnen voorstellen zonder te leven! Wat dat betreft kunnen we iets leren van de oudere generatie met hun geldsok!

interesse

De lening wordt geleidelijk afgelost en er moet ook rente worden betaald. Daarom is lenen altijd duurder dan directe aankoop. Bovendien wordt het geleend omdat het geen geld heeft. De vraag is of het geld er in de toekomst zal zijn. Wie leent, geeft ook geld uit zijn vast inkomen op voor de volgende periode en zal dus zuiniger zijn.

problemen

Er wordt veel geleend, of het nu financieel haalbaar is of niet, en veel mensen komen daardoor in de problemen. Gelukkig gaat het vaak goed, maar over het algemeen lijken de effecten van krediet te worden onderschat. Problemen worden vaak niet veroorzaakt door opzet, maar door onwetendheid.

Gevolgen voor de consument die niet kan betalen:

Schuldbemiddeling is tegenwoordig een vak. Het laat zien hoeveel mensen in de problemen komen. Dat is jammer, want het is eenvoudig te verhelpen. Het begin van de problemen is:

dat veel mensen in de verleiding komen van een ‘gemakkelijke en snelle’ lening. Er wordt overal reclame voor gemaakt. Het is niet goed doordacht en het ziet er allemaal zo mooi uit. Zo worden gekke leningen aangegaan en ontstaan ​​er problemen.

Wanneer moet je lenen?

Natuurlijk kunnen er situaties zijn waarin een lening noodzakelijk of mogelijk is.

Hypotheek

Slechts weinigen mogen met hun eigen geld een huis betalen. Vrijwel iedereen heeft een hypotheek op de eigen woning. Er is gewoon geen andere manier.

Het is belangrijk om niet te veel in te zetten op de maximale hypotheek. Dit kan problematisch worden wanneer de periode komt dat uw financiële situatie niet zo rooskleurig is.

Onderzoek

Een andere lening die meestal nodig is, is studiefinanciering. Bij goede studieresultaten wordt een deel kwijtgescholden, maar een toenemend deel wordt een lening met bestaande kortingen. Omdat de student meestal te weinig geld heeft om zijn studie uit eigen zak te betalen, is een lening soms nodig. Studenten moeten naast hun studie een baan zoeken, zodat het studiepunt laag is. Zo levert de lening later geen problemen op. Het is altijd slim om zuinig te zijn als student. Tot slot moet je kijken of je na je studie een baan moet zoeken!

Noodzakelijke huishoudelijke producten

Is er een belangrijk huishoudelijk apparaat, zoals een wasmachine of koelkast, kapot en heb je geen geld voor een nieuwe? Heeft u onverwacht een hoge aanslagbiljet ontvangen? Dan kan de kleine lening uitkomst bieden. Er zijn echter meer manieren om dit op te lossen. Lees er tips over.

Het advies

Lees verder