Geld lenen: creditcardschuld afbetalen

Zeven eenvoudige regels om geld te besparen, creditcardschulden te verminderen en creditcardstress te elimineren. Wanneer de maandelijkse creditcardbetaling is gedaan en de resterende schuld zichtbaar wordt, voelen velen zich weer gestrest. Hoe voorkom je hoge schulden die je niet in de hand hebt? En hoe er vanaf te komen?

1. Beperk het gebruik

De eerste regel is dat de creditcard niet opnieuw mag worden gebruikt, behalve in bepaalde situaties. Leg de kaart verder weg zodat het moeite kost om hem te pakken te krijgen. De kaart mag alleen worden gebruikt in noodgevallen en op feestdagen. En op feestdagen geldt de regel dat de kaart alleen in noodgevallen gebruikt kan worden.

2. Geef 1 creditcard op

De tweede regel is dat 1 creditcard meer dan genoeg is. Zorg ervoor dat de tweede en eventueel derde kaart zo snel mogelijk wordt vrijgegeven en geannuleerd. Verlaag ook uw kredietlimiet tot de laagst mogelijke optie. Vaak is dat 1.500 euro. In geval van nood is dit meer dan genoeg.

3. Automatische betaling

Zorg ervoor dat uw automatische betaling elke maand soepel verloopt. Stel de automatische betaling in om minimaal het minimumbedrag plus tien of twintig euro terug te betalen. Het is onmogelijk om meer uit te geven dan u zich kunt veroorloven, maar als u iets extra betaalt voor het minimumbedrag, kunt u sneller uit de schulden komen.

4. Extra terugbetalingen

De derde regel zegt dat je het minimum moet betalen en iets extra’s. Deze vierde regel gaat nog een stap verder. Dat is een aanzienlijke extra terugbetaling. Plaats ergens in huis een spaarvarken en doe daar elke week, aan het eind van de week, het geld dat over is van alle portemonnees in. Aan het einde van de maand stort u het op uw bankrekening om uw creditcardschuld af te betalen. Elk kleine beetje helpt. Bovendien helpt dit type vooral om stress te verminderen.

5. Extra besparingen

Door extra te sparen, kunt u meer van uw schuld aflossen. Neem bijvoorbeeld je eigen brood mee naar je werk, koop minder snacks, kook meer in plaats van het te laten bezorgen of ga uit eten. U zet geld opzij om uw creditcardschuld af te betalen. Als je dit een tijdje doet, zul je merken dat er veel geld bespaard kan worden.

6. Banktransacties

De zesde regel verwijst naar vaste gewoonten. Een spaarvarken, waar geleidelijk veel geld in komt, moet periodiek naar de bank worden gebracht. Het doel van een bezoek aan de bank is om creditcardschulden af ​​te betalen. Doe het bijvoorbeeld een keer per maand op een maandagochtend. Maak er een vaste gewoonte van. Naarmate het bankbezoek toeneemt, neemt de schuld af.

7. Creditcardaanbiedingen

Callcenters bellen regelmatig met de meest verbazingwekkende creditcardaanbiedingen, vaak een combinatie van debet- en creditcards. Ga in geen geval in op deze kwestie. Wijs alle aanbiedingen af. Het doel van de (telefonische) verkoper is om geld te verdienen met het aangeboden product.

Door deze regels te volgen, daalt de creditcardschuld. De regels zijn ook van toepassing op een negatieve bank. Zorg er dan voor dat de roodstandlimiet wordt opgeheven. Geef nooit meer uit dan er per maand binnenkomt!€