Geld lenen: BKR registratie verwijderen

Hoe kan ik de BKR-registratie verwijderen? U kunt het zelf doen, maar ook met de hulp van gespecialiseerde bedrijven. Zij kunnen u door het hele proces helpen om schuldenvrij te blijven. Na dit proces hoeft u zich niet te registreren. En wat betekenen die BKR-codes ook alweer?

BKR heeft leden (bedrijven en instellingen). Heeft u een betalingsachterstand bij een van deze leden, dan wordt deze na enige tijd overgemaakt naar het BKR. BKR-leden zijn verplicht u vooraf te melden dat zij uw betalingsschulden overdragen aan BKR. Na overschrijving ontvang je een specifieke code.

Wat betekenen BKR-codes?

Het BKR gebruikt vier verschillende codes om een ​​bepaalde status aan te geven. De codering geeft ook aan of het van toepassing is op betalingsachterstanden. De vier verschillende codes die het BKR gebruikt zijn:

BKR-code A1

Met deze codering zullen sommige banken geen hypotheek kunnen verstrekken omdat er een bepaald bedrag te laat is betaald. Bovendien betekent deze codering dat:

BKR-code A2

Deze codering houdt in dat:

BKR-code A3

Deze codering houdt in dat er een bedrag van minimaal 250 euro is afgeschreven van de schuld. De einddatum wordt gegeven als er sprake is van een volledige lossing. Pas dan wordt de einddatum vermeld.

BKR-code A4

Als u deze code BKR heeft, betekent dit dat de deelnemende instanties u niet kunnen vinden. Onvindbaar betekent dat een bepaalde woning niet bekend is of dat u niet getraceerd kunt worden.

BKR-code H

Code H betekent dat alle betalingsachterstanden zijn gecompenseerd. De A-codering die u eerder had, wordt geconverteerd naar H-codering. Dan bent u schuldenvrij.

BKR registratie verwijderen

Als u een BKR-registratie heeft, krijgt u vijf jaar te maken met bedrijven die u als potentiële wanbetaler zien. Zelfs als je al je schulden hebt afbetaald, wordt je nog steeds als een risico gezien bij het verstrekken van nieuwe leningen en hypotheken. De BKR-code wordt vaak gebruikt als dwangmiddel om betalingen te ontvangen. Het is mogelijk om BKR registratie/codering te verwijderen. Er zijn twee manieren om dit te doen:

Zelf BKR registratie verwijderen

Er is een manier om het zelf te doen. U kunt bij elke bank een aanvraag indienen om uw BKR-code in te zien. Enkele dagen na ontvangst van de aanvraag ontvang je bericht en kun je zien welk bedrijf de BKR-registratie heeft veroorzaakt. Als de code niet klopt of niet geregistreerd had mogen worden, kunt u een klacht indienen bij het BKR.

Vraag een gespecialiseerd bedrijf om de BKR registratie te verwijderen

Nadat u zich ervan heeft vergewist dat de BKR-codering correct is, kunt u proberen een overeenkomst aan te gaan met de voormalige schuldeiser waarin alle schulden worden kwijtgescholden. U kunt het zelf proberen, maar ook met de hulp van gespecialiseerde bedrijven. Deze bedrijven helpen
meer dan 50% van de klanten wordt verwijderd
voor inschrijving in BKR.€