Geld lenen bij Otto

Het is al enkele jaren mogelijk om geld te lenen bij het postorderbedrijf Otto. Het bedrijf biedt deze optie aan naast betaling. De keerzijde van geld lenen bij Otto is dat de rente hoog is. De lening die u kunt krijgen heet een doorlopend krediet. Het is lastig om een ​​lening aan te gaan als je staat ingeschreven bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Lees er alles over in dit artikel.

Otto is van oorsprong een Duits bedrijf. Het is het op een na grootste thuiswinkelbedrijf na Amazon.com. De geschiedenis van het bedrijf begon in 1949 in Hamburg. Toen stuurde de Duitse Werner Otto de eerste handgebonden catalogus. Het was 14 pagina’s dik en bevatte 28 paar schoenen. Zo is het postorderbedrijf begonnen. Het bleek al snel een succes en het bedrijf groeide snel. Naast schoenen begon het ook kleding en andere producten in zijn catalogus op te nemen. Vanaf de jaren 70 van de 20e eeuw begon Otto ook zijn werkterrein naar het buitenland te verplaatsen. In verschillende landen werden aankopen gedaan. Otto begon in 1979 te werken in Nederland. In de jaren tachtig betrad het bedrijf de Amerikaanse en Japanse markt en in de jaren negentig van de vorige eeuw – de Chinese en Indiase markt. Vanaf 2000 verhuisden de activiteiten van Otto geleidelijk naar het internet, en tegenwoordig is er zelfs geen papieren catalogus meer in Nederland.

Hoge rente op leningen Otto

Naast al deze producten biedt Otto ook leningen aan. Ze doet dit om twee redenen. Ten eerste kunnen ze meer goederen verkopen als mensen het geld hebben om ze te kopen. Bij het verstrekken van een lening hebben mensen dit geld. De tweede reden is dat ze zelf geld verdienen met leningen. Otto rekent hoge rente. Deze percentages zijn ongeveer achttien procent per jaar. Dit is het hoogste percentage dat wettelijk is toegestaan. Geld lenen bij een bank is veel goedkoper. Ook bekritiseerde de consumentenbond bedrijven als onder meer Otto, Wehkamp en Neckermann voor het vragen van te veel rente.

Geld lenen bij Otto

Bij het verstrekken van een lening stelt Otto een aantal voorwaarden. Bijvoorbeeld iemand die al langer dan een half jaar klant bij Otto is. Dit wordt gedaan zodat het bedrijf niet te veel te maken krijgt met mensen die impulsief geld willen lenen. Ook moet de klant het contract ondertekenen, de eerste keer dat het bedrag de duizend euro overschrijdt. Elke klant die geld leent, krijgt zijn eigen privérekening bij Otto. De rente wordt in rekening gebracht vanaf één maand na het lenen van het bedrag. Ook moet de consument maandelijks een bepaald bedrag terugbetalen. Het wordt automatisch van zijn bankrekening afgeschreven. Er is ook een maximumbedrag dat iemand mag lenen. Dit bedrag wordt bepaald op basis van het inkomen van de persoon. Hiervoor moet hij zijn loonstrookjes inleveren als hij meer dan duizend euro wil lenen. De lening die Otto verstrekt, staat bekend als een doorlopende lening.

Geld lenen bij Otto door je in te schrijven bij Bureau Krediet Registratie

Het is niet mogelijk om geld te lenen van Otto als u staat ingeschreven bij het Bureau Krediet Registratie Tiel (BKR). Alle Nederlandse schulden worden geregistreerd bij het BKR. Verschillende banken hadden eerder het probleem dat ze een lening verstrekten aan een klant, maar deze laatste kon de lening niet opnemen omdat hij ook een lening had bij andere banken. Daarom is besloten om BKR in het leven te roepen. Elke lening of hypotheek die iemand aangaat, wordt daar voor een periode van vijf jaar geregistreerd. Banken en financiële instellingen kunnen dan controleren of iemand staat ingeschreven bij het aanvragen van een lening. In dat geval besluiten ze vaak om deze lening niet standaard toe te kennen. Ook bij Otto is dit standaard.€