Geld is minder waard dan tijd

Heb je je ooit afgevraagd wat, afgezien van je gezondheid, het meest waardevolle is dat je bezit, je kostbaarste bezit? Jouw huis? jouw auto? Jouw geld? De meeste mensen denken dat geld het meest waardevolle is. We betalen tenslotte praktisch alles in de wereld met geld, en de meesten van ons willen dat ook. Maar geld is niet ons meest waardevolle bezit. Het is onze tijd! Laat me je enkele redenen geven waarom tijd waardevoller is dan geld.

Tijd is waardevoller dan geld

Napoleon Bonaparte stond niet alleen bekend om zijn bewustzijn van lichaamsgeur. Hij had ook zijn eigen mening over de waarde van tijd en geld, zoals blijkt uit zijn beroemde uitspraak:


Er zijn dieven die niet gestraft worden, ook al stelen ze het meest waardevolle deel van een persoon, zijn tijd.

Sommige mensen zijn zich hiervan misschien bewust, maar brengen het nooit in de praktijk. Waarom betalen bijvoorbeeld alle bedrijfstakken uurlonen? Blijkbaar is geld in ons hoofd belangrijker dan tijd.

Waarom verdient de baas meer dan ik?

Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom het nooit zal veranderen dat de CEO veel meer verdient dan de gemiddelde werknemer. En dan te bedenken dat veel gewone werknemers vaak meer werken dan de CEO.

Verantwoordelijkheid voor het bedrijf of niet, salarissen zijn natuurlijk niet in verhouding tot elkaar. Welnu, deze verklaring is niets nieuws, maar het is om duidelijk te maken dat we moeten afstappen van deze mentaliteit van uurloon, het idee dat we tijd moeten ruilen voor geld.

Het gaat er niet om wie harder of langer werkt!

Mensen zeggen vaak: “Ja, maar ik werk veel langer/harder, waarom word ik niet net zo goed betaald als de ander? Het is niet eerlijk.”

En echt, het ziet er heel oneerlijk uit, maar dat komt omdat het principe niet wordt begrepen. Het gaat er niet om wie harder of langer werkt, laat staan ​​wie de hardste werker is. Het gaat erom wie op dat moment meer waarde creëert voor anderen! Wie dit beseft, heeft al een grote stap gezet richting financiële vrijheid!

Je kunt in een half uur waarde toevoegen aan anderen en meer geld verdienen dan iemand die 12 uur werkt maar geen waarde toevoegt aan anderen. Precies! Zie het als een basisgids voor financiële vrijheid. Als je dit in je leven kunt toepassen, hoef je je geen zorgen meer te maken over geld.

Wie tijd heeft, wil meer geld Wie geld heeft, wil meer tijd!

Het klinkt op de een of andere manier erg ironisch. De mens wil altijd wat hij niet kan hebben. Maar dit is de ironie van het leven en succes:

Beide groepen zijn niet bepaald gelukkig met hun lot, wat me bij mijn volgende punt brengt.

Breng tijd en geld in evenwicht!

Ofwel hebben we geen geld om dingen te doen maar wel genoeg tijd, of we hebben veel geld maar geen tijd om er iets mee te doen. De sleutel is om een ​​goede balans te vinden tussen geld en tijd. Anders maken beide ons ongelukkig.

Om hier echt meer balans in te vinden, moet je een bepaald deel van je werktijd zelf kunnen indelen. Het maakt niet uit wat voor werk je doet of voor wie je werkt. Doe jezelf een plezier en reserveer minstens één dag per week om alleen door te brengen met de mensen en dingen waar je om geeft.

Heb je een 40-50 urige werkweek nodig?

Zoek naar iets waar je hart sneller van gaat kloppen, wat je echt leuk vindt om te doen en dat je ook nog eens goed betaalt. Want als we iets met ons hart doen, loont het altijd goed! Helaas heeft de maatschappij ons geprogrammeerd om 40 tot 50 uur per week professioneel te werken. Toegegeven, het is nergens in steen gebeiteld, maar in de moderne wereld wordt het als een onwrikbaar dogma beschouwd.

Het vinden van een goede balans is erg belangrijk. Anders vernietig je jezelf en ben je ongelukkig omdat je altijd het gevoel hebt dat er iets ontbreekt: geld of de liefde en genegenheid van familie en vrienden.€