Geld is belangrijk: investeringen voor dummies

Beleggen kan op verschillende manieren; met obligaties, aandelen en opties. In dit artikel leg ik alle drie de onderdelen uit en hoe ze werken. Hoe zit het met optiebeleggen? Wat zijn mijn risico’s? En hoe kan ik dit het beste aanpakken? Alles hierover in dit artikel met enkele handige tips.

obligaties

Beleggen in obligaties bestaat al eeuwen, in de gouden eeuw konden mensen staatsschulden kopen en deze mogelijk terugruilen. Wanneer u in obligaties belegt, leent u in feite uw geld aan een ander bedrijf. Ze betalen je weer rente.

Hoe werkt het?

Vraag uw bank naar het beleggen in obligaties. Ze kunnen je aanbevelen en vertellen waar je iets kunt kopen. Er is altijd een risico bij het beleggen in bedrijven, er is altijd het risico dat het bedrijf failliet gaat en u uw zuurverdiende geld verliest. Als u nieuw bent in de wereld van obligaties, is beleggen in openbare bedrijven de veiligste gok. Het risico is niet zo groot dat de overheid failliet gaat en failliet gaat. (het risico is er altijd en lees altijd de voorwaarden.)

Beleggen in aandelen

Het grote verschil tussen obligaties en beleggen in aandelen is dat je bij een belegging een aandeel van een bedrijf koopt en bij obligaties de eigenaar een lening geeft. Wanneer u aandelen in een bedrijf koopt, bezit u een deel van het bedrijf.

Hoe werkt het?

Het eerste dat u moet investeren in informatie over aandelenbeleggingen, is ervoor te zorgen dat u weet waar u het over hebt. Investeren kan een groot risico zijn, als het bedrijf failliet gaat, gaat uw geld ook slecht. Je kunt dus veel geld verliezen. Het is een goed idee om eerst een paar maanden droog te investeren om aan het idee te wennen en te zien hoe het in de praktijk werkt.

Opties

Als we het hebben over beleggen in opties, hebben we het over het recht om te kopen en verkopen. Dan heb je toestemming om iets te verkopen. Het kan het meest divers zijn; obligaties, aandelen, maar ook in goud of zilver.

Het voordeel van beleggen in opties is dat je alleen je inzet kunt verliezen en dus niet meer. Maar je kunt er onbeperkt winst mee maken.

Hoe werkt het?

Er wordt een prijs vastgesteld en er wordt een deadline vastgesteld. Vervolgens kunt u het product of artikel verkopen. De looptijd is meestal 3 weken, waarna u uw aandeel weer kunt verkopen. Zodra de waarde is gestegen, kunt u deze tegen een lagere prijs verkopen en winst maken.

Tips voor beginners