Geld en gelukkig

Iedereen weet dat geld geen geluk brengt, maar zonder geld ben je heel ongelukkig in onze samenleving. Je hoeft niet ongelukkig te zijn met weinig geld.

In onze samenleving draait alles om geld, maar geld kan geen geluk kopen. Als je weinig of geen geld hebt, ben je waarschijnlijk ongelukkig. Wat geld uitgeven maakt het leven een stuk aangenamer.

studies

In het verleden hebben onderzoeken herhaaldelijk aangetoond dat geld niet gelukkig kan maken. Er lijkt een groot verschil te zijn tussen te weinig geld hebben om rond te komen en genoeg geld hebben om rond te komen. Iemand die niet genoeg geld heeft om een ​​behoorlijk inkomen te verdienen, zal gelukkiger zijn als hij eenmaal genoeg geld tot zijn beschikking heeft. Als hij genoeg geld heeft, doet extra geld niets voor het leven.

Tijdelijk geluk

Als je veel geld hebt, kun je tijdelijk geluk kopen. Een grote aankoop wordt als een normale aankoop beschouwd omdat u er nauwelijks moeite voor hoeft te doen. Jaren sparen voor een grote aankoop zorgt voor een langere periode van geluk. Mensen zijn steeds minder tevreden en voorkeuren veranderen steeds meer. Het kost steeds meer geld om in de behoeften te voorzien. We zien dit veel bij opkomende jonge artiesten. Ze gaan in korte tijd van een laag inkomen naar een enorm vermogen van meerdere miljoenen. Vaak kunnen ze het mentaal niet verwerken, waardoor ze ongelukkig worden.

Bevrediging nodig

Het gevaar van materiële bevrediging is dat het eindeloos is. De eerste wens van een jongvolwassene is om een ​​auto te bezitten. Ongeacht de vierwielpositie is de eerste auto het meest bevredigend. Het doel is eindelijk bereikt, een eigen auto. Als hij er eenmaal aan gewend is, verschuift de behoefte naar een betere, duurzamere en snellere auto. Zolang de financiën het toelaten, zullen de behoeften stijgen.

Omgaan met geld

Iemand die goed met geld omgaat, kan veel geld heel gelukkig maken. Geld moet gezien worden als een middel om een ​​bepaald doel te bereiken. Het doel kan heel verschillend zijn. De een heeft als doel om de ene dag een vakantiehuis in het buitenland te kopen, de ander zal veel eerder stoppen met werken. Iemand die rijk is en grote risico’s gaat nemen om zijn rijkdom te verdubbelen, mist het punt. Rijkdom mag niet het hoofddoel zijn. Meer kan altijd.€