Geld besparen op vakantie

Vakanties kunnen erg duur zijn, dus het is een goed idee om geld te besparen op uw vakantie. Er zijn veel manieren om voor minder op vakantie te gaan of veel geld te besparen. Vakantie hoeft niet duur te zijn en er zijn veel manieren om veel geld te besparen op uw vakantie terwijl u er toch van geniet.

Vakantie

We gaan graag op vakantie, maar een goede vakantie kan behoorlijk wat geld kosten. Je moet nog naar je bestemming, accommodatie regelen en dan ben je ook op de bestemming zelf geld kwijt. Voor je het weet ben je honderden – soms duizenden – euro’s kwijt. Een doodzonde natuurlijk! Gelukkig zijn er ook manieren om te besparen op vakantie.

Bespaar geld op de reis zelf

U kunt geld besparen op uw vakantie door een goedkope reis te boeken. Vlieg bijvoorbeeld met een budget airline of maak gebruik van last minute reizen. Als je ver vliegt, kun je ervoor kiezen om onderweg over te stappen en is de vlucht vaak goedkoper. U kunt ook bij veel luchtvaartmaatschappijen inchecken en mijlen besparen. Daarna ontvang je punten voor elke mijl die je vliegt en kun je sparen voor leuke kortingen. Zeker als je een lange vlucht maakt, kan het de moeite waard zijn om daar gebruik van te maken, omdat je vaak meteen genoeg punten hebt voor korting op je volgende vlucht. Reist u in Europa? Soms kun je goedkoop met de trein reizen en zijn er leuke aanbiedingen. Heb je veel lef? Dan maar liften! Het is echter niet voor iedereen weggelegd.

Goedkope vakantie accommodatie

Geld besparen op je vakantie door te overnachten? Er zijn meestal veel manieren om goedkoop te blijven. Kies bijvoorbeeld een hotel net buiten het centrum. Dan kom je overal met het openbaar vervoer en bespaar je flink op huisvesting. Je kunt ook een hostel kiezen waar je voor een zeer lage prijs een paar dagen kunt doorbrengen. Je kunt er ook goedkoop kamperen. Er zijn zelfs landen waar je in het wild kunt overnachten en waar je niets hoeft te betalen om te overnachten.

Bespaar geld op eten

Waarom elke keer als je op vakantie gaat in dure restaurants eten? Er zijn tal van goedkope eetgelegenheden. U vindt vaak ook goedkopere restaurants vlak bij de hoofdstraat van de stad. De kwaliteit is hier net zo goed, maar vaak de helft van de prijs van bekende attracties. Mensen verwachten niet meteen dat je ook geld kunt besparen door naar een all-inclusive hotel te gaan. Je hoeft niet meer te betalen voor eten en drinken en je kunt veel besparen. Een andere optie is om een ​​appartement of camping te boeken en zelf te koken. Boodschappen in de supermarkt zijn vele malen goedkoper dan elke keer uit eten gaan.

Bespaar geld door te bellen vanuit je vakantiebestemming

Bellen vanuit het buitenland kan erg duur zijn. De kosten kunnen hoog zijn, zeker als je belt vanaf een mobiele telefoon buiten Europa. Een telefoonkaart is dus vaak veel goedkoper en je kunt je uitgaven beter beheersen. Bel sowieso nooit vanuit een hotelkamer, aangezien het hotel extra kan rekenen voor de oproep zonder dat u het weet.

Lees verder