Geld besparen op nieuwe kleding

Kleding kopen is tegenwoordig erg duur. Er zijn echter handige tips en trucs om het op te slaan. Besteed bijvoorbeeld speciale aandacht aan de verkoop. U kunt zelfs van tevoren contact opnemen met winkels wanneer de verkoop begint, zodat u de beste deals kunt krijgen. Ook is het handig om meerdere goede basics in je garderobe te hebben zodat je eindeloos kunt mixen en matchen. Je kunt ook een heel andere outfit creëren door accessoires te gebruiken. Denk maar aan een paar leuke sieraden of een mooie sjaal om je outfit compleet te maken.

Te koop

Midden in het seizoen beginnen de meeste winkels weer met verkopen. Stel het kopen van nieuwe kleding dus nog even uit. Als je bijvoorbeeld een nieuwe jas nodig hebt, wacht dan tot deze in de aanbieding is. Ook behoren jeans vaak tot een specifieke collectie die wordt verkocht. Het zou zonde zijn om deze kans niet te benutten, want het kan de helft van het verschil zijn.

Houd ons in de gaten voor de start van de verkoop. Normale maten komen altijd snel uit. Als je een minder gangbare kledingmaat hebt, is het verstandig om nog even te wachten. Hoe verder het seizoen gaat, hoe groter de korting meestal zal zijn. Al is het natuurlijk een kwestie van geluk hebben om iets in de verkoop te krijgen.

Kinderkleding

Kinderkleding kopen in de uitverkoop is ook een goed idee. In de uitverkoop van de wintercollectie kun je bijvoorbeeld al leuke kleding kopen voor volgend jaar. Denk maar aan een winterjas. Dit zijn vaak dure kledingstukken en kinderen kunnen ze meestal maar één seizoen dragen. U kunt ongeveer uitrekenen welke kledingmaat uw kind volgend jaar moet hebben. Je kon al een mooie winterjas kopen voor volgend jaar in de uitverkoop. Al blijft het natuurlijk altijd een beetje gokken.

sokken

Om op sokken te besparen, kun je het beste zoveel mogelijk dezelfde sokken kopen. Het klinkt in eerste instantie misschien vreemd. Maar sokken hebben de eigenschap om plotseling spoorloos te verdwijnen. Dan kun je de overgebleven sokken altijd combineren met sokken van een ander paar zonder rare verschillen te creëren. Hetzelfde geldt natuurlijk voor kapotte sokken.

Stop sokken

Misschien een beetje ouderwets, maar zeker kosteneffectief zijn kledingsokken. Als er een klein gaatje in de sok zit, gooi het dan niet weg, maar neem naald en draad en stop het gat dicht. Zo gaan je sokken veel langer mee!

De basis

Zorg dat je kledingkast goed gevuld is met basics. Je kunt hiermee eindeloos mixen en matchen en toch het gevoel hebben dat je altijd iets anders draagt. Voor basics (denk aan eendelige truien en tops) is het goed te vinden op de markt of bijvoorbeeld in een goedkope supermarkt.

uitvoer

Merkkleding is vaak erg duur. Wil je toch merkkleding kopen, kijk dan eens in de outlet store. Dit zijn winkels die kleding van topmerken verkopen tegen lagere prijzen. In deze Outlet winkels vind je stukken die bijvoorbeeld een klein foutje hebben en dus niet in de reguliere winkels te koop zijn. Hier vind je ook kleding uit eerdere collecties. De prijs van deze kleding kan wel 70 procent lager zijn dan in de winkel.

Tweedehands

Vintage kleding is populair. Als je dat leuk vindt, kun je een kringloopwinkel bezoeken die ook kleding verkoopt. Er zijn ook veel gebruikte kleding voor kinderen. Het voordeel van kinderkleding is dat deze vaak lange tijd niet gedragen wordt omdat kinderen er zo snel overheen groeien. Dit betekent dat deze kleding vaak nog lang niet gedragen is!

marktplaats

Marktplaats biedt ook veel gebruikte kleding aan. Op zoek naar een product? Stel vervolgens de juiste filters in en de kans is groot dat ze er zijn. Natuurlijk kun je zelfs je kleding op de markt verkopen. Zo heb je nog restjes. Met dit geld kun je natuurlijk andere kleding kopen.

Lees verder