Geld besparen op energie

Besparen op de maandelijkse energiekosten is natuurlijk aantrekkelijk. Het kopen van nieuwe (zuinige) apparatuur wordt vaak aangeraden, maar er zijn manieren om met uw huidige apparatuur veel geld te besparen op energie.

Bespaar geld op energie

Voor veel huishoudens is de maandelijkse energierekening een flinke last. Het is daarom aantrekkelijk om op deze kosten te besparen. Daarnaast zorgen de meeste vormen van energie voor CO2-uitstoot, waardoor energiebesparing voor iedereen een voordeel kan zijn. Om energie te besparen wordt vaak aangeraden om efficiëntere apparatuur aan te schaffen. Hoewel dit vaak waar is, kunt u veel besparen met uw huidige apparatuur zonder nieuwe apparatuur aan te schaffen.

Koelkast en vriezer

De koelkast en vriezer zijn nu onmisbaar. We hebben ze nodig om ons voedsel lang of kort te maken, en we kunnen niet meer zonder. Ook is het niet nodig om energie te besparen als je aan de volgende punten voldoet:

licht

Lampen zorgen voor sfeer, licht en warmte. Vooral dat laatste zorgt voor veel onnodig energieverbruik. U kunt geld besparen als u aan de volgende punten voldoet:

Oven

Hoewel ovens niet onmisbaar zijn, worden ze vaak gebruikt in het huishouden, bijvoorbeeld voor het bakken van pizza. U kunt ook energie besparen door:

(Afwasmachine

Tegenwoordig vind je zelden een huishouden zonder wasmachine en steeds minder zonder vaatwasser. Vooral de vaatwasser is gemakkelijk met de hand te vervangen, maar het kost natuurlijk tijd. Probeer bij het gebruik van deze apparaten in ieder geval de volgende tips te volgen:

Airco

Een airco is een belangrijke schakel als u wilt besparen op energiekosten. Het kost drie keer zoveel energie om je huis één graad te koelen als om het één graad te verwarmen. Daarom wordt aanbevolen om de airconditioner uit te schakelen en de ramen en deuren gesloten te houden als het warm is. Een ventilator is een goede vervanging voor een airconditioner.

Een ander type energiebesparing

Naast de hierboven genoemde besparingen is het ook belangrijk om:

Bespaar geld op energie

Met deze tips kun je flink besparen op je energierekening. Nadat u deze tips heeft toegepast, vergelijkt u uw rekeningen met de rekeningen van vorig jaar (zie per maand in plaats van per jaar vanwege seizoensinvloeden). U zult zien dat u snel kunt besparen op energie.€