Geld besparen op boodschappen: SupermarketX

Wie elke dag op zoek is naar de goedkoopste boodschappen, heeft nu SupermarktX. Met supermarktX hoef je niet meer door supermarktfolders te snuffelen en door veel winkels te gaan. Nu zie je met één klik waar je boodschappen online het goedkoopst zijn. Boodschappen in huis halen kost slechts één klik meer. Op deze manier bespaart u naast geld ook winkeltijd!

In april 2014 is er een website gelanceerd waar je alle prijzen van de verschillende grote Nederlandse supermarktketens kunt vergelijken. Websitebezoekers kunnen prijzen vergelijken en de goedkoopste optie kiezen. Met de websitenaam SupermarktX kunnen consumenten de prijzen vergelijken van producten van Albert Heijn en verschillende Superunie-leden zoals Plus, Boni, Deka, Coop, Spar, Supercoop, Vomar en Hoogvliet. Volgens SupermarktX vertegenwoordigen deze supermarkten samen meer dan 60 procent van de Nederlandse markt.

Op reserve

Besparen op boodschappen is een zeer effectieve manier van besparen. Vooral omdat winkelen het hele jaar door gebeurt, dus je kunt het hele jaar door sparen. Het is mogelijk om dertig procent te besparen door slim te winkelen. Dit betekent dat als je 100 euro per week uitgeeft aan boodschappen, je ongeveer 30 euro kunt besparen. Op jaarbasis is dat 1560 euro!

Hoe werkt SupermarketX?

Sparen kon tot voor kort alleen door wekelijks folders door te bladeren, de prijzen in de supermarkten te volgen en de benodigde spullen in de goedkoopste supermarkten te kopen. SupermarketX vereenvoudigt dit proces. Op dit platform kunnen consumenten zien waar het product het goedkoopst is. Er is zelfs een optie om je hele boodschappenlijstje in te voeren, zodat je weet welke winkel de goedkoopste persoonlijke boodschappen heeft. Daarnaast hebben alle deelnemende supermarkten een online bezorg- of ophaalservice. Dit vereenvoudigt het proces van goedkoop winkelen enorm, waardoor grote besparingen nu heel reëel worden.

bèta

In eerste instantie, in 2014, gaat de site werken met een bètaversie. In deze Beta-versie zal het vergelijkbare assortiment maar uit één categorie bestaan, namelijk frisdranken, sappen en koffie. Het is de bedoeling om geleidelijk uit te breiden totdat het volledige assortiment van alle deelnemende supermarkten beschikbaar is. In de bètaversie kan het platform ook eerst getest worden om later een mooi werkplatform te creëren.

Voordelen van SupermarketX

Naast de eenvoudige en snelle manier van goedkoop winkelen, biedt SupermarktX nog een aantal andere voordelen:

Nadelen van SupermarketX

Naast de voordelen zijn er ook een aantal nadelen: