Geld besparen, maar dan op het werk

Je moet altijd proberen de kosten tot een minimum te beperken. Dit moet gebeuren zonder de kwaliteit van leven significant te beperken. Met eenvoudige maatregelen kunt u het huishoudbudget op het werk besparen zonder oneerlijk te handelen.

In het bedrijfsleven zien we ze steeds vaker kosten besparen door zeer kritisch te zijn op werkmethoden en gewoonten. Als het een eenvoudige manier is om een ​​paar centen te besparen, dan zal het zeker gebeuren. Bedrijven zullen hun systemen en processen zo inrichten dat de lean werkwijze de standaard werkwijze wordt. De maatregelen die worden genomen, brengen vaak zeer kleine besparingen met zich mee, maar kunnen oplopen tot veel geld. Dat geldt niet alleen voor het moment, maar ook voor de toekomst. Zo werkt het ook met je huishoudbudget.

Kleinschalige evenementen kunnen u jaarlijks veel geld besparen. In dit artikel vind je spaartips waarmee je doordeweeks geld kunt besparen.

Zorg voor een thuiswerkplek

Thuiswerken is helaas niet voor iedereen mogelijk, maar als het kan, kan het jou en je werkgever veel geld besparen. Thuiswerken bespaart u niet alleen veel tijd, maar ook geld. Je hoeft die dag geen auto te nemen om naar je werk te gaan. Uw werkgever kan de reiskostenvergoeding ook verlagen omdat u minder kosten maakt, maar over het algemeen dekt de reiskostenvergoeding nog steeds niet de kosten. Daarnaast kan het ook vakanties besparen. Een medewerker die op een bepaald moment thuis moet zijn omdat er iets bezorgd gaat worden, kan gewoon vanuit huis gaan werken. In veel gevallen geven bedrijven aan dat ze bijvoorbeeld tussen 12.00 en 16.30 uur iets gaan bezorgen. Als je thuis werkt, hoef je niet de hele middag vrij te nemen. Het is niet echt de bedoeling, maar het kan ook schelen in de kinderopvangkosten.

Carpoolen met collega’s

De meeste medewerkers hebben collega’s in de buurt waarmee ze gemakkelijk kunnen pendelen. Het probleem is vaak dat werkuren en werkdagen niet helemaal samenvallen. Deeltijd delen kan natuurlijk ook. U kunt een of twee dagen per week afspreken, waarbij u de ene week rijdt en de week daarop uw collega rijdt. Lukt dat niet met collega’s, dan kun je ook op internet zoeken naar medeburgers die op dezelfde plek werken. Zo kunt u bepaalde afspraken maken en kosten besparen. Ook werknemers die tien kilometer van hun werk wonen, kunnen deze fiets gewoon meenemen. Indien nodig doen ze dit alleen op dagen dat het weer goed genoeg is.

Let op je lunchuitgaven

Het is een aantrekkelijke optie voor een uitgebreide lunch met collega’s. Zonder het te beseffen, kan het u meer per week kosten dan u zou willen. Ook kun je de kosten beperken door gewoon een broodje te kopen voor een paar euro. Beter nog, neem gewoon broodjes van thuis mee.

Willekeurig afgedrukt, het kan ook op het werk worden gedaan

Medewerkers die thuis zelden een computer gebruiken, hoeven vaak geen dure printer aan te schaffen. Misschien vindt je baas het niet erg als je af en toe een paar pagina’s print omdat je thuis geen printer hebt. U kunt ook afspreken om er een klein bedrag voor te betalen.€