Geld besparen maakt het mogelijk

weet u dat Heeft u weinig geld? Dat je geen geld meer hebt en toch nog een klein beetje van de maand over hebt? Het is natuurlijk het beste als je niet in het rood hoeft te staan, je nog wel leuke dingen kunt doen, maar je hebt wel een goed overzicht en de skills om geld beter uit te geven en eventueel geld te besparen. Dit artikel gaat in op verschillende manieren om bewust te zijn van uw geld, zodat u minder kunt uitgeven dan nodig is.

Twee zichtrekeningen

Iedereen heeft zijn eigen maandelijkse en jaarlijkse vaste lasten. Het is fijn om geld aan dingen uit te kunnen geven zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je je vaste lasten niet kunt betalen en schulden hebt of heel zuinig moet leven. Het is handig om twee betaalrekeningen te hebben: een voor alle vaste kosten en een voor boodschappen, gas indien nodig en leuke uitgaven.

Maak een lijst van je vaste maandlasten en bereken het totaalbedrag per maand. Daaronder somt u uw jaarlijkse vaste kosten op en deelt u het totaal door 12 (maanden). Je telt de totalen van de twee lijsten bij elkaar op en je hebt een bedrag dat minimaal één keer per maand op je betaalrekening moet staan, waar automatisch de vaste kosten van worden afgetrokken.

Vervolgens maak je een lijst van je salaris. Trek hier het bedrag aan vaste lasten per maand van af. De rest is voor eten, gas, voorraden, kleding en andere leuke dingen. Als je weet hoeveel je gemiddeld aan boodschappen en benzine uitgeeft, kun je dat van het totaal aftrekken. Het resterende bedrag is per maand vrij te besteden. Omhoog = weg! Dit voorkomt dat je ongewenst rood wordt

Open een spaarrekening

U spaart elke maand een vast bedrag op een spaarrekening. Je krijgt hiervoor jaarlijkse rente, wat weer een leuk extraatje geeft. Het is leuk om een ​​tijdje te kijken hoe zo’n bedrag groeit, totdat je zeker weet dat je iets af wilt doen, zodat je bijvoorbeeld iets kunt kopen of op vakantie kunt gaan.

Doorbreek de crisis

Het verschijnt soms tijdens de commercial: Demolition the Crisis. Een goed initiatief om mensen de kans te geven om te sparen. Sloep de Crisis onderhandelt met energieleveranciers, telecomaanbieders, verzekeraars en tv- en internetaanbieders. Na deze gesprekken biedt Demolition de Crisis mooie aanbiedingen aan mensen die zich aanmelden. Deze site vergelijkt ook uw kosten van vorig jaar met het aanbod dat u gedaan heeft. U ziet dat dit u geld kan besparen.

Consumentenbond

Ook onderhandelt de Consumentenbond met bijvoorbeeld energieleveranciers, zoals Sloep de Crisis doet. Op de website van de Consumentenbond kunt u de aanbiedingen bekijken en u aanmelden. U hoeft hiervoor niet per se lid te zijn van een consumentenvereniging.

Controleer abonnementen en aansluitingen jaarlijks

In het eerste jaar krijg je vaak een leuke deal, waardoor je minder betaalt. Bijvoorbeeld bij energieleveranciers. Het is een goed idee om aanbieders jaarlijks te vergelijken. Dat geldt niet alleen voor energieleveranciers, maar bijvoorbeeld ook voor verzekeringen. In het volgende jaar is uw huidige aanbieder meestal duurder en betaalt u een hogere maand- of jaarpremie. Erop sparen is zo leuk.

Slim winkelen

Er zijn veel supermarkten en sommige zijn duurder dan andere. Zoek naar de goedkoopste supermarkten bij jou in de buurt. Het is vooral je boodschappen daar. Als ze het niet hebben, ga dan naar een andere die misschien iets duurder is. Zo bespaar je geld.

Een handige site om te zien of het product dat u zoekt te koop is: Voordeelmuis Vul uw product in, klik op zoeken en u vindt supermarkten, apotheken etc. waar uw product wordt verkocht. Heel handig!

Acties.nl is ook een handige site als je zo goedkoop mogelijk wilt shoppen. Hier houdt een enthousiast team van jongeren uit honderden winkels de laatste kortingscodes, aanbiedingen, uitverkoop, aanbiedingen en coupons bij. Er is ook een blog met spaartips met tientallen informatieve artikelen.€