Geld besparen in vreemde valuta

Veel mensen willen geld sparen in vreemde valuta. Dit kan een aantrekkelijke manier zijn om te beleggen of in te dekken. Er zijn verschillende manieren om in vreemde valuta te sparen. De eerste manier is om een ​​rekening in vreemde valuta te openen bij een Nederlandse bank. Een andere mogelijkheid is om een ​​bankrekening in het buitenland te openen. De laatste optie is om te sparen met een rekening van iemand anders in het buitenland. Lees er alles over in dit artikel.

Geld sparen in vreemde valuta kan heel aantrekkelijk zijn. Tegelijkertijd is het een verborgen vorm van beleggen. Bij het sparen in vreemde valuta wordt gespeculeerd dat vreemde valuta in waarde stijgen ten opzichte van de euro. Vreemde valuta zouden meer geld aan de euro geven als ze worden teruggewisseld. Daarom is het belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kiezen van dit type belegging. Het is ook mogelijk dat de waarde van de euro stijgt ten opzichte van vreemde valuta. Door het terug te ruilen, zou uw geld minder in euro’s zijn.

Bankrekening openen in het buitenland

Er zijn verschillende opties voor iemand die geld wil besparen in vreemde valuta. Een manier is om een ​​bankrekening in het buitenland te openen. Inwoners van Nederland kunnen een bankrekening openen in elk ander land van de Europese Unie. In het kader van de Europese Unie zijn de laatste tijd veel regels aangenomen om financiële transacties tussen landen beter op elkaar af te stemmen. Een paspoort en een bewijs van verblijf zijn vaak voldoende. U kunt ook een bankrekening openen in een land buiten Europa. Het is vaak ingewikkelder dan dat. De vereisten verschillen van land tot land, maar vaak moet u in het land zelf wonen of er een belangrijk bedrijf hebben.

Open een rekening in vreemde valuta

Bij sommige banken is het ook mogelijk om een ​​rekening in vreemde valuta aan te vragen. Je spaart je geld bijvoorbeeld in dollars. Dat kan bijvoorbeeld bij banken als Rabobank, ING Bank en ABN-Amro. Dit is meestal alleen mogelijk voor ondernemers, die ook moeten bewijzen dat ze veel transacties met vreemde valuta doen. Het is mogelijk om een ​​rekening te openen in de meeste belangrijke valuta, zoals de Amerikaanse dollar, Japanse yen, Zwitserse frank, Noorse kroon en Zuid-Afrikaanse rand. Het is meestal niet mogelijk om direct geld op deze rekening te storten of op te nemen. Dit moet altijd met uw Euro-rekening. Als ondernemer kunt u zo inspelen op snelle prijsveranderingen. U kunt zich ook indekken tegen het risico van prijsveranderingen. Dit is bijvoorbeeld handig voor handelaren die zich willen indekken tegen het risico om iets goedkoops in het buitenland te kopen, maar er dan tussentijds geld in moeten investeren vanwege prijsbewegingen. Meestal brengt de bank transactiekosten in rekening. Daarom verdient het de voorkeur om grotere bedragen in één keer over te maken. Anders betaalt u de transactiekosten keer op keer. Banken rekenen meestal ook een beheervergoeding.

Geld sparen op een buitenlandse rekening

De laatste optie die je hebt als je geld wilt besparen in vreemde valuta is om dit te doen via de rekening van een buitenlandse vriend of familielid. Dit is vooral aantrekkelijk wanneer de rente in een ander land veel hoger is. U kunt dan het geld naar die persoon overmaken en vervolgens de extra rente incasseren. Zorg dan voor goede, duidelijke contracten als je geld ontvangt. Je moet er ook zeker van zijn dat je de persoon kunt vertrouwen.€