Geld besparen hoeft de kwaliteit van leven niet in gevaar te brengen

Geld besparen is een onderwerp waar veel mensen niet over willen nadenken, maar het is een onderwerp dat vaak onder ogen moet worden gezien. Iedereen met een dalend inkomen en die zijn maandelijkse uitgaven moet verlagen, moet goed naar zijn uitgavenpatroon kijken. Zolang het geld voldoende is om rond te komen, wordt de maandelijkse toelage vaak dienovereenkomstig besteed. Terugkeren naar inkomen is veel moeilijker, maar niet onmogelijk. Iedereen heeft wel een aantal items die kunnen worden verkleind. Bijvoorbeeld voor energie en water, maar vooral voor alledaagse kleine dingen, blijft veel geld vaak onopgemerkt. Al het schrijven is het begin van een reorganisatie. Het lijkt moeilijk, maar in de praktijk valt het mee. Het geeft u een goed overzicht van uw financiën.

Geld besparen begint met een goede onkostendeclaratie

Houd een administratie bij van inkomsten en uitgaven. Vooral onkosten die met een creditcard of betaalpas zijn gemaakt, worden snel vergeten. Aan het einde van de maand raak je je rekening kwijt en is de rekening vaak een onaangename verrassing.

Registreer alle uitgaven

Voorkom dit door altijd nauwkeurig alle uitgaven, contant geld, bankpas, Visa of andere kaarten vast te leggen. Zo kan er altijd een beetje overzicht zijn, maar weet je wat je aan het eind van de maand kunt verwachten. Als je het goed opschrijft, kun je aan het eind van de maand zien wat je kunt (of moet) knippen.

Lenen helpt niet, maar beperkt zelfs de spaarmogelijkheden

Betaal uw lopende leningen zo snel mogelijk af. Elke lening kost geld. Alleen een hypotheek is noodzakelijk “krediet”, omdat zelden iemand met eigen middelen een eigen huis kan kopen. Leningen zijn nooit de oplossing, maar vaak het begin van budgettaire problemen. Elke lening en elke aflossing zet druk op het maandbudget en moet zo snel mogelijk worden verwijderd.

Besparingen op abonnementen

Kijk goed naar je abonnementen. Misschien zijn er abonnementen die voor jou niet (meer) werken of waar je helemaal geen informatie over ziet. Een tv-gids is niet echt nodig als je een krant hebt die elke dag zenderschema’s heeft. U kunt zelfs de krant missen als u verschillende nieuwssites op uw computer bekijkt en elke dag het nieuws op tv volgt.

Het is even wennen

Het duurt even om te veranderen, maar na een tijdje weet je niet anders meer. Een paar weken of maanden nadat je opzegt, bieden kranten je vaak een nieuw abonnement aan, meestal veel lager dan je huidige abonnement.

Bespaar energie door led-lampen te gebruiken

Stroom besparen is niet moeilijk. Laat geen lichten aan als er niemand in de buurt is. Neem LED-verlichting, vooral op plekken waar je de avond doorbrengt. LED lampen zijn er in verschillende soorten en maten. Ze zijn erg goed en geven een aangenaam licht. LED-lampen zijn ook ideaal voor buitengebruik. Ze zijn zuinig in gebruik, dus ze beschermen je huis perfect van buitenaf.

Wees zuinig met elektriciteit

Ga zuinig om met het energieverbruik van elektrische apparaten en koop alleen apparaten met het A-label die zo min mogelijk energie verbruiken. Laat computers en laptops niet de hele dag aan staan ​​als u ze niet gebruikt. Ook moeten bijvoorbeeld de tv en stereo helemaal uit staan ​​als daar geen tijd voor is. Alle stand-by regelingen kosten u geld per jaar.

Besparingen op gas

Als u op gas kookt, laat het voedsel dan niet langer staan ​​dan nodig is. Het kost niet alleen meer gas, maar het is ook niet goed voor de vitamines en mineralen in het voedsel. Als je graag kookt en je eigen soep maakt, koop dan een snelkookpan. Hierdoor kun je beter stoven en de soep in minder tijd koken. Als u elektrisch of in inductie kookt, let dan speciaal op de kooktijd. Niet alleen vanwege de zuinigheid, maar ook vanwege het behoud van vitamines.

Stel de verwarming altijd correct in

Stel ook de verwarming goed af en zet de nachttemperatuur niet te laag, want dan moet de verwarming ’s ochtends te hard werken om het huis weer op temperatuur te brengen. Veertien of vijftien graden is laag genoeg. Isoleer eventueel de wanden achter de verwarming met isolatieplaten, dicht eventuele kieren in deuren en ramen en vergeet niet de sleutelgaten van buitendeuren (vaak achter- of tuindeuren) die een normaal sleutelgat hebben en gesloten blijven, af te plakken. de hele winter.

Besparen op water

We hebben water nodig, maar hier en daar kunnen we aardig wat besparen. Iedereen die elke dag een aangenaam bad neemt, geniet ervan, maar consumeert ook veel. Een persoon wordt ook schoongemaakt met een korte douche of een wasbeurt uit de gootsteen met water. Onze ouders deden dat, en daar was niets mis mee. Het is niet ieders keuze, maar wie moet bezuinigen kan af en toe genieten van dit bad, en de rest met een iets kortere wasbeurt en minder waterverbruik.

Schoonmaken kan vaak ook zuiniger

Ook tijdens het schoonmaken kun je rekening houden met het waterverbruik. Was de auto met een emmer water, niet met een waterslang met een borstel. Besproei het trottoir niet met een tuinslang, maar veeg het met een bezem en gebruik een spuitbus gevuld met water en azijn om tegelgroen te behandelen. Het is even effectief, maar bespaart veel water.

Vaak is het ook mogelijk om op benzine te besparen

Benzine is duur en milieuonvriendelijk Rijd niet meer dan nodig is en kijk vooruit om niet over te steken. Combineer taken en bezoeken die in dezelfde richting gaan. Tanken over de grens als het daar goedkoper is en je in de buurt woont. Als u een nieuwe auto moet kopen, overweeg dan om elektrisch te gaan.

Vergeet de retourkosten niet

Tel het aantal afgelegde kilometers heen en terug bij elkaar op en bereken of het voor jou werkt. Rijd rustig en soepel en laat de auto uitrollen voor het rode licht. Zorg ervoor dat je in de bebouwde kom de juiste uitrusting gebruikt. Te vaak opschakelen kost brandstof.

Verlaag uw verzekering als het zinvol is

Kijk ook eens goed naar uw verzekeringen. Soms loopt de verzekering gewoon door terwijl het verzekerde object al lang niet meer bestaat. Soms heb je nog een kleine verzekering voor je vorige iPhone, computer of laptop, maar die is al lang vervangen door een andere en heb je tegelijk met de aankoop een nieuwe verzekering afgesloten.

Lees ook het gehele verzekeringspakket

Let goed op de voorwaarden, evenals opmerkingen en wijzigingen in de “kleine lettertjes”. Vergelijk uw verzekeringen met de verzekeringen die online worden aangeboden, maar let goed op de voorwaarden. Let ook op de pakketaanbiedingen. Door de maatschappij te verzekeren met drie (verplichte) verzekeringen, krijg je vaak pakketkorting.

Kies bij het kopen van kleding voor kwaliteit

“Winkelen” is een favoriete bezigheid van veel mensen. Winkel echter alleen als je echt iets nodig hebt. Wie gaat “winkelen” neemt vaak meer mee naar huis dan waar hij op had gerekend. Je zult altijd iets vinden dat je “hoe dan ook nodig hebt”, maar de vraag is of het niet een paar weken had kunnen wachten.

Verkoop gebruiken om goede kleding te kopen

Als je dringend kleding en schoenen nodig hebt, ga dan tijdens een uitverkoop en kijk eerst in je kledingkast om te zien wat er versleten is en moet worden vervangen. Dus neem niet meer dan dat en zoek naar deals voor deze onderdelen. Zelfs de beste kledingwinkels hebben in die tijd soms hele goede deals. Dan heb je goede kleding die niet al te trendy is en die je lang kunt dragen.

Boodschappen

Doe dit één keer per week met een zelfgemaakte boodschappenlijst en alleen als je geen honger hebt. Zo bespaar je tijd en geld en neem je niet meer mee naar huis dan je nodig hebt. Gebruik tussendoor maximaal één keer verse groenten en fruit. Het aangeboden vlees kan vaak worden ingevroren en alleen worden gebruikt als dat nodig is. Dateer het zodat het niet veroudert in de vriezer.

Geld besparen hoeft echt geen invloed te hebben op de kwaliteit van leven

Eet voorzichtig en gooi zo min mogelijk weg. Als je veel boterhamvlees hebt, maak dan een lekker dinergerecht door plakjes tomaat, een gesneden gekookt ei of twee, komkommer, gesneden sjalotten en wat je nog meer bij de hand hebt toe te voegen. Je hoeft het vlees niet te bakken.

Snijd de onderkant van de “lege” buis een keer door

Gooi ook geen tandpasta of crèmetubes en potjes weg waar nog een deel in zit. De meeste buizen die echt leeg lijken, hebben nog ongeveer twee weken te gaan. Dit is gunstig voor de fabrikant, omdat u hierdoor sneller een nieuwe leiding kunt aanschaffen. Dit geldt niet alleen voor tandpasta, maar vooral ook voor cosmetische tubes, dag- en nachtcrèmetubes en zalftubes.

Pas op voor zwerfvuil

Probeer ook zo min mogelijk afval te creëren. Eet verse seizoensgroenten en ga op zoek naar koopjes in supermarkten.

Kwaliteit van leven behouden is belangrijk

Geld besparen betekent niet altijd dat de kwaliteit van leven afneemt. Met de nodige fantasie kun je er iets van maken. Het gaat erom de levenskwaliteit van uw gezin te behouden zonder deze in gevaar te brengen.€