Geld besparen en extra geld verdienen is financieel zinvol

Degenen die een snee op de aandelenmarkt houden en af ​​en toe een beetje extra kunnen verdienen, zullen het goed doen, maar pas ook op deze dagen. De tijden worden er financieel nog steeds niet makkelijker op. Daarnaast zijn de meeste goederen duurder geworden door hogere btw. Ook de wekelijkse boodschappen zijn duurder geworden. Vooral groenten en fruit zijn niet echt goedkoper geworden. Geen wonder. Ook de hogere kosten van transport, onderhoud en aanschaf van modernere interieurs worden in hun prijzen doorberekend aan de supermarkten. Daarnaast vinden veel gemeenten het lastig om hun inwoners af en toe iets te vertellen. Ten slotte is er een land waar elke verdiener nu bijna de helft van zijn inkomen bijdraagt.

De overheid voert belastingmaatregelen uit

Voor consumenten betekent elk nieuw overheidsprogramma pas op en tel de dagen. De overheid zal de magere belastingvoordelen op een andere manier recupereren. Er wordt immers niet alleen één keer per jaar inkomstenbelasting betaald, maar er is ook eenentwintig procent btw op luxegoederen en negen procent btw op voedsel. We hebben het “Houten Blok” nog steeds niet terug en het is een bijtelling op autobrandstof etc. Als je alles bij elkaar optelt, blijkt dat een groot deel van het inkomen naar de belastingen gaat. Het zal voorlopig niet veel beter worden. Zeker niet voor mensen met een uitkering of alleen hun AOW.

Uitstel van uitgaven is niet altijd mogelijk

Alleen bezuinigen en uitstellen van uitgaven is niet altijd aan te raden. Het kapotte dak van de woning zelf moet immers zo snel mogelijk gerepareerd worden. Een oude machine die ineens veel dure reparaties vereist, moet worden vervangen, en als de computer helemaal kapot is, moet er een andere komen, vooral als er schoolkinderen in huis zijn.

Het is niet erg verstandig om te wachten tot het inkomen verbetert

Het is daarom niet verstandig om achterover te leunen en te wachten tot je ineens geen geld meer hebt. Het is beter om te proberen de boel draaiende te houden. Daarom is het verstandig om in twee richtingen te kijken: bezuinigen en ook proberen extra geld te verdienen of op andere manieren geld binnen te halen.

Geld besparen is heel slim

Algemene bezuinigingsmaatregelen kennen we inmiddels allemaal. Iedereen weet dat kieren in ramen en deuren dicht moeten, radiatorfolie achter de verwarming, de thermostaat een graadje lager, je mag niet winkelen als je honger hebt, etc. Er is echter meer. Combineer bijvoorbeeld noodzakelijke verplaatsingen met de auto.

Ga nooit de deur uit zonder een boodschappenlijstje

Maak wekelijks een boodschappenlijstje en plan je reis zo dat deze het minste benzine kost. Koop ook bij een andere supermarkt dan je gewend bent en kijk of je niet dezelfde kwaliteit eten voor een lagere prijs kunt vinden. Bedrijven als Lidl en Aldi hebben vaak ook non-food aanbiedingen die afkomstig zijn van failliete bedrijven of die ze goedkoop hadden kunnen krijgen door concurrerende overnames. Vaak zit er zelfs merkmateriaal tussen, dus wat is daar mis mee?

Beknibbel niet op lekker eten

Gezond eten is belangrijk! Zorg dus voor voldoende verse groenten en vers fruit voor jou en je gezin, maar let wel op seizoensproducten. Zoek naar producten die uit de regio komen en niet van ver hoeven te worden geïmporteerd. Kijk eens rond om te zien of er een boerderijwinkel bij jou in de buurt is en kijk of je daar beter af bent dan in de supermarkt. Het komt vaak voor dat het ene product daar weliswaar goedkoper is, maar het andere niet. Deze boer wil ook zorgen voor een goede aanvoer, maar hij heeft natuurlijk niet al zijn producten.

Geld uitgeven aan luxe is verleidelijk

Als je je baan verliest en jij en je gezin plotseling in een financieel gat belanden, verzet je dan tegen dure gadgets zoals iPads, iPhones, trendy, dure kleding, enz. Het belangrijkste is goede voeding, een dak boven je hoofd en de nodige kleding. Al het andere is echt een luxe. Zorg dus eerst voor de essentie en pas daarna voor de leuke dingen. Daarom is een hypotheek of huurbetaling belangrijker dan een uitstapje naar het attractiepark of een diner bij McDonalds.

Lenen kan gevaarlijk zijn

Sluit geen persoonlijke lening af als het niet absoluut noodzakelijk is. De lening wordt vaak twee keer afgelost en kost altijd geld. Als je vandaag geen geld hebt, kun je het morgen ook niet betalen. Het is beter om eerst te sparen en dan te kopen. Leningen leggen twee keer zoveel druk op de begroting en als aflossingen en rente niet worden afgelost, komen mensen verder in de schulden.

Vaak de oorzaak van schuldenlast

Krediet is een belangrijke bron van schulden waar veel huishoudens tegenwoordig mee te maken hebben. Soms kan een lening nodig zijn. Maar het gaat niet goed met mensen die wat geld lenen om een ​​vakantiereis te financieren. De vakantie is na twee of drie weken afgelopen en dan zit je vaak jaren aan de lening vast en dan kun je helemaal niet op vakantie.

Extra geld verdienen kan ook leuk zijn

Het is dus beter om te proberen geld in te zamelen voor leuke dingen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Iemand met groene handen kan bijvoorbeeld de tuinen van anderen in de gaten houden. Een andere mogelijkheid is om kranten en brochures te bezorgen. U kunt ook online extra geld verdienen door artikelen te schrijven, enquêtes in te vullen, enz. Natuurlijk loont het niets, maar het is vaak genoeg om een ​​brandend verlangen te vervullen of een klein gaatje in het budget te dichten. Zoek in ieder geval iets wat je leuk vindt. Dan is het ook makkelijker te onderhouden.

Marktplaats kan je vriend zijn als het gaat om geld verdienen, maar wees voorzichtig

Kijk ook in je huis, zolder en kelder. Vaak zijn er bijna nieuwe dingen die je niet meer gebruikt die je op een markt of rommelmarkt of kermis kunt verkopen. Het is geld dat stof in je huis verzamelt. Natuurlijk krijg je er niet de echte waarde voor terug, en vaak maar een fractie ervan, maar als je het thuis in een kast of kelder achterlaat, kost het je helemaal niets. Gebruikte, goede kleding kan vaak goed verkocht, gewassen en verzorgd worden.

Wees voorzichtig, want er zijn ook criminelen actief op Marktplats.

Jongeren met bijbaantjes

Leer de jongeren om te sparen voor hun luxe en voor hen te werken. Veel jongeren zijn gewend aan een luxe leven waar alles voorhanden is. Het is verstandig om ze al vroeg te leren omgaan met geld en ze te laten wennen aan het idee dat ze moeten werken om hun wensen uit te laten komen. Ze staan ​​voor een keuze en moeten afwachten.

Later opgroeien in luxe is vaak moeilijk

Veel jonge mensen die in luxe zijn opgegroeid, kunnen niet langer wachten tot hun wens in vervulling gaat. Dit geeft later problemen. Daarom is het ook educatief verstandig om jongeren in deeltijd in hun extra’s te laten werken. Het mag natuurlijk niet zo uit de hand lopen dat hun studie in gevaar komt.

Positief denken helpt je financieel beter te worden

Wees zelfverzekerd en ken je waarde. Thuis zitten en je zorgen maken over de slechte financiële toestand van je bankrekening zal je niet helpen. Vind oplossingen en wees niet bang om jezelf te promoten bij werkgevers met je goede kwaliteiten en vaardigheden. Iedereen heeft het, alleen verschillend van persoon tot persoon. Denk positief en ontdek waar je goed in bent.

Lees verder