Geld besparen biedt elke dag nieuwe kansen

Tegenwoordig praten we openlijk over onze meest intieme gedachten, maar zelden praten we over onze financiën, tenzij we daartoe gedwongen worden. Onze financiën zijn vaak een goed bewaard geheim tussen ons en de bank. En toch zijn we altijd op zoek naar manieren om ons geld beter te beheren, zodat het groeit terwijl we slapen. Maar wat maakt geld besparen zo moeilijk? Het kan echt niet zo moeilijk zijn om je geld bij elkaar te houden, toch? Helaas is de realiteit vaak anders. Maar waarom mislukken onze pogingen zo vaak? Er zijn meerdere redenen, maar onze consumptiemaatschappij is de belangrijkste reden. We worden 24/7 gebombardeerd met advertenties om te kopen. We worden voortdurend blootgesteld aan prikkels. De hele wereld wil dat je consumeert! Een nieuwe smartphone, een grote auto, mooie kleren. De verleiding is groot. Elke dag biedt echter kansen om geld te besparen.

Geld besparen

Hoe kan ik meer geld besparen? Dit geldt vooral voor mensen die weinig geld te besteden hebben. Maar er zijn ook consumenten die gewoon graag geld besparen. Er zijn veel dingen die je veel geld kunnen besparen, maar vaak houden we ons geld nodeloos onder onze oksels en laten we het niet meer los. En dan heeft de kwaliteit van leven er veel onder te lijden.

Goedkoop is duur

Degenen die dingen goedkoop kopen, kopen meestal geen kwaliteit en moeten artikelen sneller en vaker vernieuwen. Aan de andere kant kunnen koopjesjagers sparen en uiteindelijk kiezen voor betere kwaliteit.

Maar naast het besparen op uw
voor aankopen
U kunt ook besparen op alledaagse dingen zoals:

Er zijn talloze uitgaven die een mens gewoon niet wil missen, zoals roken, teveel chocolade of teveel beauty uit de tube.

schulden aangaan

Degenen met schulden hebben een geschiedenis waarin ze hun geld verkeerd investeren of boven hun stand leven. In dergelijke gevallen is het beter om na te denken voordat u handelt. Een nieuwe lening brengt geen nieuw geld in huis en meer schuld geeft ook geen geld; Alleen fatsoenlijk werk en meer discipline bij het sparen brengen meer geld op ons huishoudbudget.

Geld beleggen in veilige effecten

Investeer alleen in goede en veilige waarden, want wie verkeerd belegt en alleen kijkt naar hoge rente komt zonder geld te zitten.

Geld verdienen terwijl je slaapt is moeilijk omdat er zo weinig banen en mogelijkheden zijn om zonder risico rijk te worden terwijl je slaapt. En de matras is sowieso niet de beste plek om je geld te laten groeien, want bij elke bank krijg je meer waar voor je geld, zelfs als je het op de stoffige oude spaarrekening zet. Hoewel een spaarrekening een van de veiligste beleggingen is die je je kunt voorstellen, is het ook een van de minst winstgevende omdat de rente op spaarrekeningen vaak beperkt blijft.

Goud en edele metalen zijn duur om te kopen, en hausses komen slechts om de paar decennia voor. Daarom is het niet altijd de moeite waard om ze te kopen. Maar wie al goudstaven in een bankkluis heeft, kan gerust zijn.

Geld en variabele euro

Er zijn veel manieren om u te beschermen tegen schommelingen in de euro. Maar als u uw geld blijvend wilt beschermen tegen de val van de euro, kunt u beter emigreren. Bouw een strohut in Thailand en geniet van de Thaise zon tot de euro weer aantrekt.

De EU heeft de afgelopen maanden haar euro beschermd door een berg schulden aan te gaan. Aanvallen is immers nog steeds de beste manier om jezelf te verdedigen. Maar is schulden aangaan de beste manier om aan geld te komen? We moeten nog zien welke kant de financiële wereld op zal gaan.

De betekenis van geld

De functies van geld zijn bijna onuitputtelijk. In onze huidige samenleving is het immers onmogelijk om een ​​leven zonder geld voor te stellen, want om te overleven denken we er dagelijks over in termen van geld. Hoewel er af en toe wordt gepleit voor een terugkeer naar een basisruilsysteem, worden goederen en diensten meestal in geld uitgedrukt.

Er is nauwelijks iets vergelijkbaars dat de waarde van iets zo nauwkeurig als geld kan uitdrukken. We moeten blij zijn dat het bestaat, en vooral blij zijn als we er genoeg van hebben. Geld is iets prachtigs; We moeten dankbaar zijn en ons niet schamen om rijk te zijn. In sommige landen verbergen ze hun jacht op plezier voor de afgunst van anderen; Aan de andere kant tonen mensen in andere culturen hun welverdiende geld en leggen ze hun jacht aan in de haven. Mensen hebben immers hard gewerkt voor hun geld en dat is niets om je voor te schamen. Nee, mensen zijn trots op hun werkprestaties.

Maar ook als u een keer in uw leven failliet bent gegaan en geen geld meer heeft, hoeft u zich niet te schamen. Omdat er meestal elke dag nieuwe kansen zijn om geld te verdienen, moet je ze gewoon benutten.

De juiste bank kiezen

Heb je ook een betaalrekening waarop je ziet dat het geld merkbaar daalt, maar waar je met een vergrootglas moet kijken voor een stijging? Kijk dan eens kritisch naar de wijzigingen in uw account. Vooral de rente op de lopende rekening is van belang. De meeste betaalrekeningen hebben geen kredietrente, maar hoge debetrente als u weinig geld heeft. In de regel is er een maandelijkse afrekening. Geld wordt alleen betaald als onze bankrekening rood staat.

En hoewel de rentes op spaarrekeningen en spaardeposito’s niet de hoogste zijn, is het risico ook laag. Geld vermenigvuldigt zich letterlijk terwijl je slaapt.

De bank moet ook open zijn in geval van financiële problemen, tenminste als je vroeger een goede klant was. Doe daarom zaken met een bank die u vertrouwt en ga niet naar een bank die alleen adverteert met de meest gunstige kredietvoorwaarden.

Als je niet zoveel transacties hebt en geen bank in de buurt hebt, moet je echt internetbankieren overwegen, want de kosten bij dergelijke banken zijn te verwaarlozen.€