Geen pinnen meer van schulden

Schulden ontstaan ​​door gebrek aan overzicht. Pinbetalingen en automatische incasso’s zijn grotendeels te wijten aan het ontbreken van rapportage. De oplossing is: debetkaarten stopzetten en de automatische incasso opzeggen indien mogelijk.

Mensen met schulden steken vaak hun kop in het zand. Ze verdiepen zich bewust niet in hun geldzaken omdat het een onaangenaam en ongelukkig gevoel geeft. Dit kan leiden tot ophoping van schulden. Het is al moeilijk genoeg om geldzaken bij te houden. Het gemak van pinbetalingen en incasso’s maakt dit nog moeilijker.

Vaste kosten zijn verschuldigd

De pinbetaling gaat door totdat het maximale roodstand is bereikt. Als dit gebeurt, krijgt u ook met andere problemen te maken. Kosten zoals hypotheek of huur, energie en verzekeringen worden allemaal via automatische incasso gedaan. Wanneer het saldo niet meer toereikend is, kunnen deze vaste kosten niet meer worden betaald. Je hebt niet direct problemen met de hypotheekbank, verhuurder, energiemaatschappij of verzekeraar, maar het tekort zal op korte termijn moeten worden opgevangen.

Vastzetten biedt te veel gemak

Met contant geld betalen we steeds minder. Pinbetalingen nemen toe ten koste van contant geld. Vanuit budgettair oogpunt is het echter logischer om met contant geld te betalen in plaats van met plastic geld. Dit geldt ook voor mensen die geen aandacht hoeven te besteden aan de kleintjes. Als u alles contant betaalt, krijgt u een beter idee van hoeveel het artikel dat u koopt, daadwerkelijk kost. Contant geld heeft ook als voordeel dat u meer kunt letten op hoeveel u uitgeeft en wat er nog over is.

Hoe schulden te vermijden?

Stap 1:

U moet inzicht geven in vaste kosten over meerdere maanden. Een deel van deze vaste kosten hoeft niet per automatische incasso te worden betaald. U moet de automatische incasso van deze kosten terugboeken, zodat u weer controle heeft over uw betalingen.

Stap 2:

U maakt dan elke maand automatisch het bedrag over naar uw spaarrekening. U moet sparen om schulden te voorkomen.

Stap 3:

Plan elke maand zelf wanneer u uw acceptgiro’s betaalt. Een logische datum is direct na de uitkering van inkomen of uitkering. Als de acceptgiro ​​eerder betaald moet worden, kunt u het betreffende bedrijf bellen met het verzoek om in de toekomst een andere termijn te gebruiken.

Stap 4:

Neem wekelijks een vast bedrag op waarvan u alle kosten moet dekken. Vervolgens stop je de pinpas in een locker en gebruik je deze alleen voor wekelijkse opnames. Dit bedrag is ook voor boodschappen en verjaardagscadeaus en kleding. Het doel is om elke week een bedrag over te houden dat kan worden besteed aan grotere uitgaven zoals kleding en schoenen.

Bovenstaand stappenplan geeft geen garanties, maar door de vinger aan de pols te houden kom je snel uit de schulden. Bovendien motiveert het je om elke week te proberen om bovenop grotere uitgaven te besparen. In geval van nood kunt u geld opnemen van uw spaarrekening.€