Geen geld meer van de bank? Wat nu?

Als de bank geen geld meer wil lenen, kunnen daar verschillende redenen voor zijn. Er kan een achterstand zijn op een andere lening. Of misschien een negatieve BKR toetsing. Banken vragen daar regelmatig informatie op om het kredietrisico te beperken. Voordat je iets doet, moet je eerst weten waarom.

Waarom krijgt u geen geld meer van de bank?

Krijgt men?
geen geld
meer van de bank, daar kunnen verschillende redenen voor zijn:

Zoals je ziet is er een lijst met redenen waarom een ​​bank de geldkraan kan dichtdraaien. Probeer de exacte reden te achterhalen voordat u nadenkt over verdere acties. En als het niet duidelijk is, vraag het dan aan de bank. Reageer in geen geval ondoordacht en haastig op de redenering van de bank, maar beschouw deze eerst als neutraal en probeer oplossingen te vinden, ook al is dat soms moeilijk.

Pas bij een vervolggesprek kun je proberen om in de oude bank tot een gemeenschappelijke taal te komen. Het toegeven van je fouten wordt niet als een zwak punt geïnterpreteerd!

Wanneer is een andere bank een optie?

Maar als er geen gedeelde toekomst meer is met de oude bank, hebben mensen vroeg of laat een
een andere bank
moet worden gezocht. Dan moet u zich zorgvuldig en uitgebreid voorbereiden op het aanstaande kredietgesprek.

Het heeft geen zin om blindelings naar andere banken te gaan en te eisen dat zij de leningen overnemen. Jezelf tot op het bot de schuld geven en afwijzing riskeren is zo ver. Echt gênant wordt het pas als je ineens als afgewezen klant in het archief van de bank belandt, wat regelmatig gebeurt. Wie bij het BKR staat ingeschreven (daar vind je ook afwijzingen!), heeft zijn kredietwaardigheid voor altijd geschaad.

Kredietonderhandelingen bij de nieuwe bank

U kunt er zeker van zijn dat bij een nieuwe bank de vraag wordt gesteld: “Waarom wilt u naar ons toe, wat was er mis met uw vorige bank?” Onthoud dan: klaag niet te veel en leg open en eerlijk uit waarom. Als je afwijzend en negatief bent over je oude bank, zal deze waarschijnlijk tegen je worden geïnterpreteerd. Alle banken koken immers met hetzelfde water en de banken verschillen niet echt van elkaar. “Als je daar problemen had, heb je ze waarschijnlijk hier!” zal de bankier denken.

Wees daarom voorzichtig bij het voorbereiden van kredietaanvragen. Als u niet zeker bent, is het raadzaam om eerst met een deskundige te controleren of de leningaanvraag echt is. Maar dan wel een financieel adviseur die u uit de BKR-kredietregisters houdt en u in de toekomst geen kwaad kan doen. Dan is het geld goed besteed, toch?

Bankrekeningen en leningen worden overgezet naar een nieuwe bank

Als je bent aangenomen als klant bij een nieuwe bank, is het overzetten van bestaande bankrekeningen en krediet vaak het volgende aandachtspunt. Dit moet overigens niet te vaak worden herhaald, want het is niet alleen tijdrovend, maar op een gegeven moment raken alle beschikbare banken op. En in de bancaire wereld wordt al snel duidelijk dat je hier en daar problemen hebt gehad en dus niet helemaal de perfecte klant bent.

En waarom niet lenen van particulieren?

Waarom niet
geld lenen van particulieren
? Iedereen kan aan geld komen, zelfs “hard cases”, zelfstandigen of werklozen. De keuze is aan jou!

Particuliere investeerders lenen geld aan particulieren via kredietplatforms als Smava en Auxmoney, ongeacht hun kredietwaardigheid! Maak gewoon een leenproject aan, kies het gewenste bedrag, de looptijd en de rente en probeer de geldverstrekkers te overtuigen! Smava is marktleider in leningen voor particulieren en particulieren.

Aanvraag schuldsanering als laatste redmiddel

Lukt het niet om een ​​andere bank of particuliere geldschieter te vinden en zijn er geen andere geldbronnen (hoofdprijs of erfenis) verschenen, dan blijft het verzoek tot schuldsanering de laatste redmiddel.€