Gecombineerde hypotheek: creëer de perfecte hypotheek

De meeste mensen die vóór 2013 een hypotheek hebben afgesloten, kozen voor een combinatie van hypotheken. Zo heeft zelden iemand een aflossingsvrije of beleggingshypotheek. Zo combineer je de voor- en nadelen om de perfecte hypotheek voor jou samen te stellen. Elke combinatie is mogelijk, maar meestal kiezen mensen voor een aflossingsvrije hypotheek samen met een spaarhypotheek, een beleggingshypotheek of een levenslange hypotheek.

De
aflossingsvrije hypotheek
is de meest populaire hypotheekvorm. U hoeft uiteindelijk niet terug te betalen en het resulteert in lagere maandlasten. Maar aangezien de meeste mensen meer willen lenen – een volledig aflossingsvrije hypotheek is alleen mogelijk als het totale hypotheekbedrag 50 tot 75 procent van de executiewaarde is – moet je mixen en matchen.

Combinatie

In principe is elke combinatie mogelijk, maar in de praktijk is het meestal een combinatie tussen een aflossingsvrije hypotheek met wat spaargeld, een beleggingshypotheek of een levenslange hypotheek.

Voordelen:

Voordelen van deze combinaties:

Spaarhypotheek

Ook als je een hypotheek met een hypotheek combineert, kies je de zekerheid omdat je weet hoeveel geld er vrijkomt, terwijl je bij andere combinaties wat meer risico loopt. En bij rentewijzigingen verzacht een spaarhypotheek de impact op de maandlasten.

minpuntjes

Nadelen van deze combinaties:

De overige gebreken zijn gelijk aan de gebreken van de betreffende hypotheek. bij een
spaarhypotheek
de rente is iets hoger en herfinanciering heeft vaak negatieve gevolgen. Bij
investeringshypotheek
of een
levenslange hypotheek
u bent niet zeker van het uiteindelijke bedrag.

Aftrek van hypotheekrente

Vanaf 2013 heb je
terugbetalen
op nieuwe hypotheken om in aanmerking te komen voor de hypotheekrenteaftrek. Beginners kunnen daarom alleen kiezen uit lineaire en annuïtaire hypotheken.

Mensen die al een andere hypotheek hadden, kunnen doorgaan met deze hypotheekvorm.€