Gebruikte spullen besparen de helft

U kunt veel geld besparen door geen nieuwe te kopen. Zo bespaar je gemakkelijk de helft van het aankoopbedrag.

Gebruikte goederen zijn niet langer taboe. Vroeger gaven we liever meer geld uit aan nieuwe dingen. Alleen de auto had andere principes. Een gebruikte auto van een topmerk is beter dan een goedkope nieuwe auto van een B-merk. Tegenwoordig schuwen we gebruikte spullen niet meer. Dit is mede te danken aan het succes van Ebay en Marktplaats. Of je geld kunt besparen door goede tweedehands spullen te kopen, kun je eenvoudig op internet vinden

Bespaar op kleding van topmerken

Consumenten die de voorkeur geven aan kleding van topmerken zijn duur in het kopen van kleding. U kunt meer dan de helft van uw geld besparen door gebruikte kleding online te kopen. Het gevaar is echter dat je niet zeker weet of het geen nepmerken zijn. Je kunt ervan uitgaan dat kleding van topmerken nep is als ze als vuilnis worden verkocht. Er zijn veel betrouwbare verkopers die geen nepmerken verkopen. Op Marktplaats kun je bijvoorbeeld checken of ze meerdere artikelen van de beste merken verkopen. Als het maar om een ​​paar kledingstukken gaat, is het waarschijnlijk geen dealer. Dit garandeert niet dat het geen nep is, maar het geeft je wel meer zekerheid.

Koop geen nieuwe auto

Je kunt beter een auto kopen die een paar jaar oud is dan een nieuwe die te duur is. De grootste afschrijving van de auto vindt plaats in de eerste vijf jaar. Een auto van vijf jaar oud kan gemakkelijk vijf tot acht jaar mee en de onderhoudskosten zijn ook matig beheersbaar. Wanneer u een nieuwe auto koopt, verliest u al duizenden euro’s aan waarde bij aankoop van de auto. Vanaf nu is de auto niet meer nieuw, maar een gebruikte auto.

Woondecoratie met gebruikte spullen

Sommige meubels zijn gemakkelijk gebruikt te kopen en andere zijn niet voor de hand liggend. De levensduur van de bank is ongeveer vijf jaar. Dit maakt de bank minder geschikt voor het inkopen van gebruikte goederen. Een kast kan honderd jaar meegaan als deze van goede kwaliteit is. Het is beter om gebruikte dingen van goede kwaliteit te kopen dan nieuwe dingen van mindere kwaliteit. U kunt uw budget dus beter besteden aan artikelen van goede kwaliteit. Als ze nieuw te duur zijn, moet u op internet naar koopjes zoeken.

Tweedehands boeken kopen

Boeken zijn voornamelijk goederen die tweedehands kunnen worden gekocht. Na aankoop van een nieuw boek kan het weer verkocht worden voor een fractie van de aankoopprijs. Als je een tweedehands boek koopt, kun je het weer verkopen voor hetzelfde bedrag als waarvoor je het hebt gekocht. Aan de andere kant is het een vreemd argument, want als je het boek niet voor jezelf wilt houden, kun je beter naar de bibliotheek gaan en het boek lenen.€