Ga aan de slag met voordelen

Lenen met een toeslag, bijstand of andere uitkering, geld is vaak hard nodig omdat er geldgebrek is. Deze lening is moeilijker te regelen dan een lening zonder uitkering, maar het kan wel. Ook uitkeringsgerechtigden hebben soms een kapotte koelkast of wasmachine en hebben extra geld nodig. Als je goed om je heen kijkt, zie je dat hij nog geld kan lenen. Ondanks het voordeel is lenen zeker mogelijk. Let altijd op de rente en voorwaarden van de kredietverstrekker. Geld lenen bij familie is soms een betere optie, zeker als een negatief BKR record in de weg zit.

Lenen met hefboomwerking is vaak onvermijdelijk

Lenen met een uitkering is in de meeste gevallen niet eenvoudig. Maar ook mensen met een uitkering hebben soms een kapotte koelkast of wasmachine en hebben extra geld nodig. Als je goed om je heen kijkt, zie je dat hij nog geld kan lenen. Ondanks het voordeel.

Waar geld lenen met een uitkering?

Het hangt een beetje af van de uitbetaling, maar in de meeste gevallen is de uitbetaling geen dikke pot. Het is vaak moeilijk om rond te komen. Banken weten dit ook en zullen daarom minder snel geld lenen aan iemand met een uitkering. Minder eenvoudig, maar het is niet uitgesloten. Je moet oppassen dat je geen negatieve BKR lijst hebt, want dan wordt het veel moeilijker om geld te lenen.

Waarom geld lenen?

Je leent geld om op elk moment dingen te kunnen doen die zonder lening niet mogelijk zijn. Geld lenen kan ook als er al andere leningen zijn die te duur gefinancierd zijn. Dan draagt ​​u de leningen over om ze tegen een lagere rente te herfinancieren. Dit zijn twee manieren om aan extra geld te komen. Er zijn verschillende aanbiedingen voor op internet, maar ook in kranten. Mensen lenen ook regelmatig van familie en daar is weinig fout in, zolang ze maar zorgen dat het op tijd wordt terugbetaald. Anders leidt het tot argumenten die niemand wil.

staat rood

Rood zijn is duur en mogelijk tot een bepaalde limiet. Lenen van familie is ook niet wat je wilt. Dan is de bank misschien een optie, maar ze zitten niet te wachten op iemand met een uitkering of iemand met een bijstandsuitkering.

Geld lenen bij de bank

Om de familie niet te belasten, kloppen ze toch bij de bank aan. De bank vraagt ​​informatie over uw inkomen, controleert uw BKR-status en bekijkt vervolgens of u een nieuwe lening kunt afsluiten. Het zal meestal gemakkelijker zijn met een obligatie dan zonder een obligatie. Niet iedereen heeft echter een band.

Match de leningbetaling met het uitkeringsbedrag

De kunst is om een ​​flexibele lening af te sluiten die je kunt aanpassen aan je uitkeringsniveau. Renteloos geld lenen is makkelijker dan elke maand een bepaald bedrag terug moeten betalen. Het nadeel is dat u de lening langer vasthoudt dan wanneer u deze zou aflossen. Een doorlopend krediet kan de volgende optie bieden waarbij je ervoor moet zorgen dat je niet meer leent dan de afgesproken kredietlimiet.

Neem sociaal krediet

En dan is er nog de sociale lening die je kunt afsluiten bij de Nederlandse sociale banken, SBN. SBN verwijst naar veertien regionale sociale kredietbanken. Het grote verschil met andere banken is dat je geld kunt lenen zonder winstoogmerk en zonder commercieel belang bij de bank. De SBN-lening is speciaal bedoeld voor huishoudens met een lager inkomen tot 130% van het bruto minimumloon. Indien u dat wenst, staan ​​SBN’s ook voor u klaar om het budgetbeheer en de financiële ondersteuning voor u te verzorgen. SBN biedt alleen een doorlopend krediet of persoonlijke lening aan met een maximale looptijd van vijf jaar. Over het algemeen is de rente die hier wordt betaald lager dan bij andere banken.

Slot

Als je een lening wilt afsluiten, kun je het beste kijken naar de mogelijkheden op internet. De verschillen tussen kredietverstrekkers zijn vaak groot. Vergelijken is daarom zeker aan te raden. Als al het andere faalt, kun je altijd voor sociaal krediet gaan. Er zijn echter verschillende voorwaarden aan verbonden.

Lees verder