Fouten bij het kopen van een huis

Als u van plan bent een huis te kopen, kunt u het zich niet veroorloven een fout te maken. Een verkeerde beslissing kan duizenden dollars kosten.

De grootste aankoop in iemands leven is het kopen van een huis. De meeste mensen geven zoveel geld één of meerdere keren in hun leven uit. Het kopen van een huis moet ook een zeer doordachte beslissing zijn. Huizen worden vaak al na enkele bezichtigingen gekocht. De laatste jaren is een bouwkundige keuring steeds meer standaard geworden bij de aankoop van een bestaande woning. Voor nieuwbouwwoningen geldt dit voor de opleveringskeuring. Hieronder vind je een aantal verkeerde beslissingen die vaak worden genomen bij het kopen van een woning.

Laat u betoveren door het huis

Thuis kijken kan totaal verslavend zijn. Je moet en moet een huis hebben. Je hebt zin om ter plekke de vraagprijs te bieden en eventueel nog meer. Het is belangrijk om stevig in je schoenen te staan. Dit kan het perfecte huis voor u zijn, maar wees voorzichtig. Voldoet de woning volledig aan uw wensen? Is het huis op de markt niet te duur? Door het realistisch te houden, kunt u mogelijk duizenden dollars besparen. Raadpleeg zo nodig een aankoopmakelaar. Hij kan u goed adviseren en de onderhandelingen voor u voeren. Heeft u in uw enthousiasme al een geaccepteerd bod gedaan, dan heeft u nog een wettelijke bedenktijd van drie dagen om van uw aankoop af te zien. Dit geldt voor drie dagen, waaronder zaterdag en zondag.

Kost niet te veel

De vraagprijs is bewust vastgesteld om enige onderhandelingsruimte te bieden tussen koper en verkoper. Dit is slechts een startpunt voor het gesprek. De vraagprijzen liggen gemiddeld vijf tot acht procent hoger dan de werkelijke verkoopprijs. De onderhandelingen worden grotendeels bepaald door de stand van de woningmarkt. Wanneer woningen langer in de markt staan ​​en de verkoopprijzen onder druk staan, is er sprake van een kopersmarkt. Kopers hebben macht in deze markt. De verkoper is tevreden over de keuring en is eerder geneigd akkoord te gaan met een licht tegenvallende verkoopprijs. Via het kadaster krijgt u een indicatie van de vergelijkbare verkoopprijs van woningen in de buurt.

Een huis gekocht, een ander huis verkocht

Als de huizenmarkt er slecht aan toe is, is het niet verstandig om eerst een huis te kopen en daarna je oude huis te proberen te verkopen. Het gevaar bestaat dat je voor een langere periode met twee huizen en dus een dubbele belasting komt te zitten.

Er is geen bouwinspectie

Bij de aankoop van een bestaande woning is het verstandig om een ​​bouwkundige keuring te laten doen. De kosten variëren sterk en bedragen ongeveer € 250 tot € 400. Het is echter de kosten waard. Deze keuring geeft u een inschatting van de kosten die u moet maken om uw woning bouwtechnisch in orde te krijgen. Het kostenplaatje kan ook worden gebruikt in onderhandelingen tussen de verkoper en de koper.€