Fondsen beleggen, Skagen Global Fund

Skagen Global Fund heeft de afgelopen jaren enorme rendementen behaald. Geen wonder dat deze stichting van Skagen eerder werd uitgeroepen tot product van het jaar. De resultaten tot nu toe zijn ook erg goed. Ook het Skagen Kon-Tiki fonds, dat voornamelijk in opkomende markten belegt, is erg interessant.

investeringen

SKAGEN Global belegt in aandelen over de hele wereld, behalve in Noorwegen zelf. Het fonds richt zich op stabiele en ondergewaardeerde individuele bedrijven. Een sterke cashflow en een gezonde verhouding tussen schulden en eigen vermogen zijn essentieel. Daarom richt het fonds zich op bedrijven van hoge kwaliteit en relatief lage waarderingen, met behoud van een goede balans tussen bedrijfs- en marktrisico en winstkansen. Koop laag en verkoop hoog, ongeacht de markt. Ook wordt er geïnvesteerd in bedrijven die momenteel niet populair zijn, maar voldoen aan de criteria en voldoende prijspotentieel bieden, waarbij een uitgebreide fundamentele analyse een cruciale rol speelt bij dit alles. Het fonds is medio 1997 opgericht en is tot nu toe zeer succesvol gebleken.

Doel van het fonds

Het fonds streeft ernaar aandeelhouders het best mogelijke rendement te bieden door middel van een actief beheerde internationale aandelenportefeuille. Het is daarom geschikt voor beleggers die een aandelenfonds willen dat wereldwijd belegt met een goede spreiding, zowel geografisch als qua sectoren.

Informatie over prijzen

De fondsprijs wordt elke werkdag berekend op basis van de marktwaarde van de aandelen in het fonds. De wisselkoers wordt weergegeven in Noorse kronen, NOK. Beleggingen in het Fonds houden over het algemeen geen valuta-afdekking in, maar sommige internationale beleggingen kunnen onderworpen zijn aan aanvullende valuta-afdekking via de vreemde-valutarekeningen van het Fonds. Het minimale aankoopbedrag is 1000 NOK, ofwel 150 euro.

Resultaten voor SKAGEN Global

Vanaf medio mei 2015 kan het SKAGEN Global fund de volgende rendementen noteren:

Open een account bij Skagen

Een paar jaar geleden was het voor Nederlanders bijna onmogelijk om ook in buitenlandse fondsen te investeren, aangezien Nederlandse banken zich vooral op hun eigen vermogen richtten. Daarna kwam SNS Fundcoach, lange tijd de distributeur van Skagen Global in Nederland. Fundcoach investeerde ook in meer dan 300 verschillende beleggingsfondsen van meer dan 40 dienstverleners, waaronder SKAGEN, East Capital, ODIN en Man. In 2015 is een account op het Noorse handelsplatform VPS vereist. Nu kunt u in vier stappen eenvoudig online een rekening openen bij Skagen en direct beginnen met beleggen.

Hoeveel kost het Skagen Global Fund?

Aangezien Skagen wordt genoteerd in Noorse kronen, zijn er valutakosten: 0,15% voor kopen en verkopen. Dit betekent dat de waardeontwikkeling van de Noorse munt belangrijk is voor de waarde van de belegging. Aankoopkosten zijn 0%, verkoopkosten zijn 0,0%. De jaarlijkse vaste beheervergoeding bedraagt ​​1%. Maar vergeleken met de enorme rendementen blijft er nog genoeg winst over voor de particuliere belegger.

Slot

De prijs “Product van het Jaar 2007” is op donderdag 17 januari 2008 uitgereikt door voormalig minister van Financiën Gerits Zalms. De jury bestond uit:

Allemaal bekende namen.

Skagen Kon Tikič

Skagen Kon-Tiki is een aandelenbeleggingsfonds dat ten minste 15 procent van zijn vermogen belegt in opkomende markten. In 2009 was het rendement +91,8 procent. Dit fonds streeft naar een zo hoog mogelijk rendement met een zo laag mogelijk risico. We zoeken naar aandelen die zwaar ondergewaardeerd zijn en daarom een ​​enorm prijspotentieel hebben.

Slot

Je kiest lang voor Skagen, en dan zijn de gerealiseerde resultaten erg hoog, misschien is dit iets voor jou.

Lees verder