Flexibele hypothecaire lening met een laag tarief

Als er sprake is van overwaarde in uw huidige woning, kunt u deze afsluiten met een flexibele hypotheek. U sluit dan een eigenwoningforfait als onderpand af. De voordelen van een flexibele hypothecaire lening zijn dat u het geld kunt terugbetalen en daardoor elke maand lagere rentelasten heeft.

Krijg extra tegoed

Als u een eigen woning heeft, kunt u bij abn amro extra krediet krijgen met een flexibele hypothecaire lening. De overwaarde van de woning wordt dan onderpand voor de lening. Dit is handig als u bijvoorbeeld een verbouwing wilt financieren met de overwaarde van uw huidige woning. Bij een lening betaal je alleen rente over het bedrag dat je opneemt. U kunt het geld ook terugstorten en minder rente betalen.

Hoe werkt het?

De flexibele vorm van een hypothecair krediet is een doorlopend krediet. U kunt al vanaf 10.000 euro een flexibele hypothecaire lening afsluiten. De kosten van een kleine reparatie naderen al snel de 10.000 euro, en zijn vaak meer. Voorwaarde is dat u voldoende overwaarde in uw woning heeft. Zodra u uw lening heeft ontvangen, kunt u eenvoudig geld opnemen via uw betaalrekening. Met behulp van internetbankieren van abn amro kunt u geld overboeken tussen uw betaalrekening en uw flexibele hypotheek.

De lening afbetalen

Dat kan, maar u hoeft de lening niet terug te betalen. U kunt hier een keuze maken. Kiest u voor aflossen, dan betaalt u maandelijks een bedrag dat bestaat uit gedeeltelijke aflossing en gedeeltelijke rente. Je kunt er ook voor kiezen om niets te verzilveren. U betaalt alleen de rentekosten per maand. Er is ook een mogelijkheid om extra af te lossen. Het is een minimumbedrag van 500 euro en het kan op elk moment van de maand.

Zijn rentekosten aftrekbaar?

Als de flexibele hypothecaire lening wordt gebruikt voor thuiswerk dat gedekt is, zoals onderhoud of verbeteringen, kunt u de rentelasten fiscaal aftrekken. Net als een conventionele hypotheek heeft een flexibele hypotheek een maximale renteaftrekperiode van dertig jaar.

Voordelen van een flexibele hypothecaire lening

Dit type lening van abn amro biedt verschillende voordelen. Deze voordelen omvatten:

Andere aspecten van dit type lening

Naast bovenstaande voordelen gelden nog enkele andere voorwaarden. Er moet bijvoorbeeld een woning zijn die als onderpand voor een lening kan dienen. En vooral de overwaarde in dit huis. Dit is het deel waarop de hypotheekschuld niet is gebaseerd.

Er is geen keuze in verschillende soorten belangen. De rente die op de lening wordt toegepast is een variabele rente. De variabele rente wordt maandelijks aangepast. Daarom fluctueren de rentekosten van maand tot maand. Als de geldmarktrente laag is, zijn de rentekosten ook laag. Omgekeerd krijgt u bij een hogere rente te maken met hogere rentelasten.

Lenen en BKR

Als u gebruik wilt maken van de flexibele hypothecaire lening, wordt de aanvraag gecontroleerd door het BKR. Dit betekent dat uw leen- en aflossingsgedrag wordt getoetst aan andere eerder verstrekte leningen en kredieten. Als u geen bijzondere BKR-status heeft, kan de bank u een lening verstrekken. De lening wordt dan geregistreerd bij het BKR.€