Flexibel deposito met hoge rente

Sparen in 2021 op een spaardeposito zetten en toch flexibel zijn kan met een flexibel inleg. Zo weet je zeker dat je tussentijds kunt verzilveren. U krijgt een hoge rente zonder onnodig lang aan de rekening vast te zitten. Wees flexibel met een flexibele storting of kies een spaarrekening met elke dag directe uitbetalingen. Kijk welke rente je krijgt bij de bank en wat een flexibel inleg is. Als u in de tussentijd geld opneemt, betaalt u rente over de teruggave.

Een spaarrekening is een vast hoge rente sparen voor een langere periode

Sparen en termijndeposito’s zijn voor mensen die hun geld wat langer kunnen opbergen. Een belangrijk voordeel van een deposito is dat de rente meestal iets hoger is dan op een onvoorwaardelijke spaarrekening. Het grote nadeel is dat u niet direct bij uw geld kunt.

Wat zijn de beperkende voorwaarden voor de spaarrekening?

Een belangrijke voorwaarde voor spaardeposito’s is dat ze niet voor de vervaldatum ongestraft kunnen worden opgevraagd. En soms helemaal niet, met uitzonderingen als het overlijden van de rekeninghouder of de aankoop van een nieuwe woning. Een spaarrekening is voordelig als u deze voor altijd kunt laten staan ​​en al die tijd kunt sparen met een hoge rente. Het is daarom altijd aan te raden om de depositovoorwaarden goed door te lezen.

Open een flexibel deposito

Met een flexibele storting is het mogelijk om tussentijds geld op te nemen. Deze flexibiliteit brengt echter een prijs met zich mee, maar kan indien nodig worden gedaan. En het is erg gezellig. De kosten van het tussentijds opnemen van geld van een storting kunnen sterk variëren, afhankelijk van de dienstverlener.

Een voorbeeld van aanbetalingskosten

Stel dat u een flexibele storting van € 10.000 neemt en deze registreert en er de hoogst mogelijke rente over wilt ontvangen. Het is voor u geregeld en geeft vanaf 1 januari 2021 het volgende aanbod voor de hoogste rente op deposito sparen:

Bank en storting interesse Opnamekosten
Yapi Kredi Euro-Plus aanbetaling tot 0,90% 1% per jaar
ASN Deposito Sparen tot 0,35% 1,25% per jaar en niet meer dan 5% van het opnamebedrag
SNS optionele storting tot 0355 1,25% voor het niet afgesloten jaar en met een maximum van 4,50%

Conclusie flexibel sparen op een flexibel deposito

Dit laat zien dat als je het geld voor de hele periode kunt laten staan, je het beste Yapi Kredi kunt gebruiken. Stel dat u nog steeds een maand eerder geld nodig heeft, en dus de kosten eerder moet betalen dan het geld. Dan betaalt u 1,25% voor elk jaar dat u niet spaart bij de ASN bank, met een maximum van 5% boeterente over het opgenomen bedrag. Dit betekent dat u zelfs een negatief resultaat krijgt in de ASN Bank als u uw geld eerder nodig heeft en dus retourrente moet betalen. Houd er rekening mee dat de huidige spaartarieven aan verandering onderhevig zijn.

Slot

Als je niet helemaal zeker weet of je het hele jaar geld kunt sparen maar wel een hoge rente wilt, vergelijk dan goed de verschillende aanbieders. Bovenstaand voorbeeld maakt dit duidelijk.

Lees verder