Fitnesstips voor de krappe portemonnee

Waarom veel geld betalen voor een sportschool? In vorm blijven gaat niet altijd over geld. Fitnesstips voor mensen met een beperkt budget.

Niemand mag sparen ten koste van sport en gezondheid

Sportscholen kunnen in populariteit toenemen, maar niet iedereen is bereid zich voor een lange periode aan een hoog lidmaatschapsbedrag te binden. Thuis sporten, maar ook veel buitenactiviteiten, is een goed alternatief. Ze zijn goed voor onze gezondheid en zorgen ervoor dat we aan het eind van de maand nog geld over hebben.

Tips voor mensen met een beperkt budget

Op sport en gezondheid moet je in principe niet besparen, want uiteindelijk krijgen we er veel voor terug. Het is goed voor zowel ons lichaam als ons humeur en houdt ons lang productief. Er zijn echter ook veel manieren om te besparen op het gebied van sport. Elke dag tien minuten thuis sporten houdt ons lang in vorm, meer dan vele bezoeken aan de sportschool. Hier zijn enkele tips om uw portemonnee te sparen.

Zoek wat frisse lucht

Wandelen ontspant en brengt je in een goed humeur. Sporten in de frisse lucht stimuleert de bloedsomloop, houdt je jong en is natuurlijk gratis.

Huren, niet kopen

Huren is meestal goedkoper. Met name ski’s, snowboards of fietsen hoeven niet per se te worden aangeschaft als ze niet regelmatig worden gebruikt. Veel steden bieden tegenwoordig ook zogenaamde stadsfietsverhuur aan, waardoor het bezit van een fiets overbodig is.

Fitnesslessen op YouTube

Het hoeven geen dure fitnesslessen op dvd te zijn. Dankzij YouTube en vergelijkbare sites staat de wereld nu ook open voor gratis videocursussen op internet.

Datingaanbiedingen

Fitnesscentra werken vaak met introductieaanbiedingen en coupons. Het kan eerst gebruikt worden alvorens te beslissen over een vast abonnement.

Voordelige sportschoolketens

En als je liever naar de sportschool gaat in plaats van thuis of buitenshuis te trainen, zijn er nu speciale trainingsketens tegen zeer betaalbare prijzen. Voor slechts € 20 per maand ga je de strijd aan met die vervelende kilo’s.

Goedkoper sporten

Het hoeft niet altijd aerobics of tennis te zijn. Hardlopen, wandelen, fietsen of zwemmen vereist geen ingewikkelde of dure apparatuur. Het bespaart geld. Zelfs complete trainingsprogramma’s zijn tegenwoordig gratis te verkrijgen op internet. Op talloze sites vind je voor elk wat wils.

Fitnesstrend beschikbaar: waterspringen

Het ontspannen plonzen in het water is voorbij. Tegenwoordig wordt het zweet in het water geblazen. “Aquabouncing” is niet alleen leuk, maar ook goed voor het lichaam. Het lijkt makkelijk, maar dat is het niet. Zet je eigen trampoline in het water en doe er oefeningen op. Wat maakt het zo vermoeiend? Nou, water is 800 keer dikker dan lucht. Daarom moet je bij elke beweging meer weerstand overwinnen dan bij een normale trampoline. Geen enkele spier blijft echt onbenut. Bovendien worden coördinatie en evenwichtsgevoel getraind.

Met Aquabouncing zouden we tot 1000 Kcal per uur verbranden, bij een normale trampoline is dat maar zo’n 750. En Aquabouncing is ook iets voor een krap budget. Een uurtje aquabouncing kost 7 euro, niet bepaald een sport die alleen weggelegd is voor de rijken.€