Financiële stabiliteit – meerdere bronnen van inkomsten

Door meerdere inkomstenbronnen te creëren die een relatief kleine tijdsinvestering vereisen, is het mogelijk om een ​​solide platform van financiële stabiliteit op te bouwen.

Unieke kenmerken

Iedereen heeft unieke eigenschappen: er zijn altijd dingen die jij kunt die anderen niet of niet zo goed kunnen. Het is belangrijk om je af te vragen hoe je met deze unieke eigenschappen waarde kunt toevoegen aan anderen of de samenleving. Hoe je jouw unieke kwaliteiten zo kunt verpakken, verkopen of aanbieden dat anderen de meerwaarde kunnen ervaren en jij er geld mee kunt verdienen.

Financiële stabiliteit

De meeste welvarende mensen hebben niet één bron van inkomsten, maar meerdere bronnen tegelijk. Een groot verschil tussen deze twee vormen is dat één bron van inkomsten weinig stabiliteit geeft en als deze stopt, de gehele inkomstenstroom aantast. Een metafoor hiervoor zou kunnen zijn dat een bron van inkomsten een surfplank is. Een steiger heeft één contactpunt met het water, als het breekt zak je weg en lig je in het water. De financiële onzekerheid die hieruit zou kunnen voortvloeien, kan worden opgevangen door er meerdere inkomstenbronnen bij te creëren. Een metafoor voor zo’n model zou het Parthenon kunnen zijn: meerdere inkomstenbronnen die als pijlers de hele inkomstenstroom ondersteunen. Als een of meer pijlers het begeven, kunnen de andere het opvangen.

Tijdsinvestering

Om daarnaast meerdere inkomstenbronnen te creëren, moet je mentaal openstaan ​​voor nieuwe potentiële inkomstenbronnen en de tijd die je aan die bronnen besteedt anders gebruiken. Mensen genereren over het algemeen inkomsten door hun tijd en energie in te ruilen voor geld. Zonder je tijd in te ruilen voor een uurloon, maar ook door het eenmalig te investeren, is het mogelijk om met een relatief kleine tijdsinvestering een “vast” inkomen te creëren. Wanneer u uw tijd inwisselt voor geld, bent u verplicht om het maximale inkomen te bereiken dat u kunt bereiken. Daarom is deze strategie een van de slechtste strategieën om echte rijkdom voor jezelf te creëren. Ook geeft een systeem als het Parthenon, eenmaal opgezet, meer vrijheid om nieuwe dingen te kiezen of oude projecten te stoppen. Dit is te vergelijken met de slavernij van het gebruik van een surfplank.

inkomensverdeling

In bijna elk land ter wereld verdient een klein percentage van de mensen een zeer groot percentage van het totale inkomen in dat land. Tijdsbesteding is hier niet de enige bepalende factor, maar het doet er wel degelijk toe.

Met de juiste eenmalige investering van hun tijd (en wellicht periodieke kleine tijdinvesteringen) behalen zij meestal één of meerdere langetermijnrendementen. Deze mensen ruilen hun tijd niet meteen in voor een uurloon.

Vaardigheden, kennis, product

In feite kun je maar 3 dingen aanbieden: vaardigheden, kennis of een product. Het aanbieden van je vaardigheden kost de meeste tijd. Het kost tijd om in eerste instantie een kennis of product aan te bieden, maar als de resulterende inkomstenstroom elke maand een nettowinst oplevert, kun je uiteindelijk geld verdienen met het beheren van alles met een kleine tijdsinvestering. Daarom moet het altijd gericht zijn op het creëren van een solide platform voor financiële stabiliteit.

Ideeën

Hoe kun je vanuit meerdere inkomstenbronnen je platform bouwen en wat kun je met jouw unieke kwaliteiten creëren die andere mensen willen of kunnen gebruiken? Specifieke ideeën kunnen in de volgende vorm worden verpakt:

Het is natuurlijk niet zo dat u in een van de bovenstaande voorbeelden zomaar een winstgevend bedrijf kunt opbouwen. Je zult altijd concurrentie hebben en je zult waarschijnlijk altijd een aantal wegversperringen tegenkomen. Maar dat betekent niet dat je het niet kunt. Met de juiste voorbereiding, mindset en leergierigheid geef je jezelf en je idee de meeste kans op succes.€