Financiële fraude per post: 419 fraude

419 fraude en voorschotfraude komen veel voor. Berucht zijn de zogenaamde Nigeriaanse boiler rooms die van je geld af willen. Vaak is het nodig om vooraf geld te betalen, geld dat u bent kwijtgeraakt. Eerdere fraude dus. In de praktijk blijkt dat er nog meer ingenieuze trucs worden gebruikt om je te bedriegen. 419 scams worden meestal gebruikt in e-mail. Erfenisfraude, iemand die in het ziekenhuis ligt maar ergens anders geld in een kluis heeft dat je kunt meenemen voor een grote beloning, een gewonnen prijs, cheques, het kan allemaal. Pure internetzwendel.

Stookruimtes

Als het om beleggen gaat, kennen we Boilerrooms die u met vijf duidelijke stappen willen overtuigen om in rommel te investeren en u bergen goud beloven. Maar oplichters hebben meer trucs dan dit. Zoals het er tegenwoordig uitziet, is het meestal digitaal.

Nigeriaanse connectie in 419 scam, vooruitbetaling scam

Nigeriaanse netwerken zijn ongetwijfeld berucht. Tegenwoordig zijn trucs niet langer beperkt tot deze netwerken, maar zijn ze zelfs nog wijder verspreid. De 419-zwendel, genoemd naar de Nigeriaanse wet 4.1.9, is berucht.

Wat is een 419-zwendel?

419-fraude is een vooruitbetalingsfraude. Oplichting begint met e-mails, ze zijn er in vele vormen. Veel variaties, maar altijd hetzelfde: er wordt een zakelijke deal aangeboden om geld om te leiden, of je krijgt een hoofdprijs in de loterij, of ik weet niet wat voor moois. U betaalt een voorschot en het beloofde geld wordt niet ontvangen. Natuurlijk verlies je ook je voorschot.

Drie stappen naar 419-fraude

Het driestappenplan om u op te lichten is als volgt.

Stap 1

In de eerste stap gaat de oplichter op zoek naar het slachtoffer. Veel mensen surfen de hele dag op internet op zoek naar nuttige e-mailadressen. Het zijn professionele surfers die op zoek zijn naar een prooi. Ze houden ook veel chatrooms in de gaten of kopen gewoon adressen. Met name e-mailadressen in de Verenigde Staten blijken winstgevend en dus het geld waard. Maar ook in Europa laten ze hun sporen na.

Stap 2

In stap 2 wordt contact met u opgenomen. Een e-mail kan meerdere berichten bevatten. Meestal gaat het om het zogenaamde fair money, dat vanwege strikte nationale regelgeving niet zomaar het land uit kan. Maar u kunt helpen als u snel handelt. Uw tussenkomst zou het geld het land laten verlaten. U ontvangt namelijk een belangrijk deel van het overboekingsbedrag. Dit bedrag wordt gemeten in miljoenen. Een andere versie kan zijn dat je veel geld hebt geërfd van een vreemde of een grote prijs hebt gewonnen, of je kunt een familielid helpen dat betrokken is bij een ramp als MH17. Noem maar op. Verbeelding kan niet groot genoeg zijn. Maar u kunt de gelukkige eigenaar van de hoofdstad worden, zoals de e-mails laten zien, als u snel handelt. Volgens de e-mails is het altijd raadzaam om je te haasten. Haast je want het kan je veel geld kosten als je het advies van oplichters opvolgt

Stap 3

Als je niet opneemt, proberen ze nog een paar keer contact met je op te nemen. Doe je dat wel, dan ben je de pineut. Ze geven niet snel op. Soms helpt het gewoon om een ​​nieuw e-mailadres te krijgen en online voorzichtiger met je gegevens om te gaan. Laten we zeggen dat je antwoordt. Dan, of soms al in stap 2, wordt duidelijk dat om de carrousel mogelijk te maken, je eerst zelf een bepaald bedrag moet overmaken naar een eerder aangekondigde rekening. Dit geld zou nodig zijn voor de verdere afhandeling van zaken. Denk aan eventuele notariskosten die daar betaald zouden moeten worden.

Luchtkasteel: 419 Fraude

Dan gaat het helemaal mis. Je krijgt het geld nog steeds nooit terug, maar nu weet de oplichter je rekeningnummer en zal hij proberen het verder te beroven. Door nieuwe facturen te sturen of anderszins frauduleus van uw rekening af te schrijven. Een bekende truc is dat ze je, om je vertrouwen te winnen, een cheque sturen die je kunt verzilveren. Het addertje onder het gras is dat het altijd even duurt voordat zo’n cheque wordt uitbetaald. Een bank zal een cheque vaak niet direct afwijzen, waardoor u denkt dat deze rechtsgeldig is. U maakt geld over voordat de cheque wordt betaald. Pas later meldt de bank dat de cheque vals of onbeveiligd was. Daarna is het gestorte geld niet meer traceerbaar.

Conclusie 419 fraude, vooruitbetalingszwendel

Er is maar één les die je je kunt voorstellen. Ga nooit in op dergelijke e-mails, maar gooi ze meteen uit je inbox. Geef nooit uw persoonlijke gegevens weg en betaal nooit de bijbehorende transactiekosten. Helaas trappen in de praktijk veel mensen in deze trucjes en zijn ze te goedgelovig. Ze blijven berooid terwijl slimme boeven op zoek gaan naar nieuwe slachtoffers. En dat blijken er veel te zijn. Helaas.€