Financieel op orde, bespaar op kosten

Veel mensen hebben goede voornemens voor het nieuwe jaar op 1 januari. Een van die voornemens is om minder geld uit te geven. Daarom staat geld besparen vaak in de top drie van goede voornemens voor het nieuwe jaar. Om minder geld te krijgen is het erg handig om een ​​huishoudboekje te gebruiken. Overstappen naar andere productleveranciers kan ook veel geld opleveren.

Maak een budget voor het hele jaar

De begroting bestaat uit een inkomstengedeelte en een uitgavengedeelte. Inkomen is vaak bekend. Kosten afschrijven is moeilijker. Maak daarom een ​​maandelijkse onkostennota. Begin met je vaste lasten en probeer daarna zoveel mogelijk voorspelbare lasten in te vullen. Zo zie je snel of je aan het einde van elke maand weg bent.

Gebruik een huishoudboek

Het bijhouden van een grootboek geeft u inzicht in de inkomsten en uitgaven die u heeft gehad of gemaakt. Dit is gemakkelijker te doen dan budgetteren. Een nauwkeuriger begroting kan het volgende jaar worden opgemaakt als het boerderijboek een heel jaar is bijgehouden. Met een grootboek krijg je inzicht in hoeveel je uitgeeft aan je auto, supermarkt, kleding etc.

Laat geen rekeningen achter

U moet alle e-mail die u ontvangt onmiddellijk openen. Laat het niet dagenlang staan, want dan moet u mogelijk rente betalen over individuele rekeningen. Ontvangt u geen rekeningen meer via de brievenbus, maar regelt u alles digitaal, dan is het verstandig om wekelijks/tweewekelijks de onkostennota te downloaden op uw computer. Zo houdt u de controle over al uw betaalde rekeningen.

Op rood staan ​​= geld teruggeven

Rood is niet nodig. Als je logisch nadenkt, kun je niet meer geld uitgeven dan je hebt. Het is niet eenvoudiger. Zorg er dus voor dat uw bankrekening niet rood staat. Dit is eenvoudig te bespreken met de bank. Wil je toch in het rood staan, zorg er dan voor dat je niet te lang in het rood blijft staan ​​want de rente die je betaalt is erg hoog.

Stop bepaalde uitgaven

Sommige kosten kunnen worden vermeden of sterk worden verminderd. Krantenabonnement, heb je dat echt nodig? Sommige mensen hebben meerdere abonnementen op verschillende kranten. En geef je niet teveel geld aan goede doelen? Het is altijd goed om geld te geven aan een goed doel, maar als het in de problemen komt, wil je misschien stoppen. Een grootboek is erg handig om een ​​idee te krijgen van welke uitgaven je kunt missen. Op deze manier kunt u gemakkelijk besparen op kosten.

Koop goedkope producten

In een supermarkt heb je vaak de keuze uit meerdere merken van hetzelfde product. Kies het goedkoopste merk. Doe je het structureel, dan zie je al snel dat je enkele tientallen euro’s per maand bespaart. Grotere aankopen kunt u ook goedkoper doen door vaker gebruikt te kopen. Dit verandert de aanschafkosten aanzienlijk.

Overstappen naar andere dienstverleners

U kunt alle vaste lasten die u maandelijks heeft onder de loep nemen. Kijk dan bij elk onderdeel of er een goedkopere leverancier is. Dit kan voor elektriciteit, telefoon, internet, verzekeringen, abonnementen en leningen. U kunt veel geld besparen door over te stappen naar een goedkopere dienstverlener.

Een dure lening afbetalen

Credits zijn duur. U kunt ze dus het beste zo snel mogelijk terugbetalen. De rente die u moet betalen over het geleende bedrag is hoog. Dit kan worden vastgesteld met behulp van het huishoudboekje. Het extra inkomen kunt u gebruiken om dure leningen sneller af te lossen. Het kan u ook helpen leningen over te dragen naar een goedkopere beheerder.

Extra inkomen krijgen

Heeft u alle uitkeringen en subsidies aangevraagd waar u recht op heeft? Kijk dus op de website van de Belastingdienst en uw gemeente of u alles heeft aangevraagd voor uw specifieke situatie.

start met sparen

Als je elke maand een bepaald bedrag kunt sparen, zet het dan op een spaarrekening. Het makkelijkste is om het automatisch te doen, zodat het echt elke maand gebeurt. Dit kan met de bank worden afgesproken. Met internetbankieren plan je eenvoudig een maandelijkse overboeking naar je spaarrekening in.€