Financieel onafhankelijk

Veel mensen hebben een doel om financieel onafhankelijk te zijn. Helaas is het niet voor iedereen weggelegd. Financieel onafhankelijk zijn betekent voldoende geld hebben, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de financiële lasten die u elke maand moet dragen. Sparen en beleggen zijn de meest populaire manieren om geld te verdienen. Laat u goed informeren wanneer u de keuze heeft gemaakt om financieel onafhankelijk te worden.

Financieel onafhankelijk

Financieel onafhankelijk zijn is een droom voor iedereen die niet meer wil of wil werken. Financieel onafhankelijk zijn betekent dat je voor jezelf hebt bepaald hoeveel geld je nodig hebt om dingen te kopen en/of activiteiten te doen zonder in financiële problemen te komen. Afhankelijk van uw levensstandaard bepaalt u vooraf welke kosten u maandelijks moet betalen om financieel onafhankelijk te worden. Als je uitgavenpatroon niet op orde is, weet je niet wanneer je financieel onafhankelijk bent.

Ga voor jezelf na welke uitgaven je in een maand hebt en welke uitgaven bij toekomstige uitgaven worden opgeteld. Wilt u financieel afhankelijk zijn van de kosten die u nu al maakt, of wilt u financieel afhankelijk zijn van eventuele hogere kosten die u in de toekomst wilt maken? Een belangrijke vraag bij het overwegen van uw financiële levensstandaard. Denk bijvoorbeeld aan uw dagelijkse uitgaven, gas, kledingkosten, hypotheek, etc. Maar kijk ook welke uitgaven u naast uw primaire uitgaven heeft. Bijvoorbeeld het kopen en kopen van luxe accessoires/gadgets, extra auto’s, extra kleding en schoenen, tweede huizen, etc.

Investeren en sparen

Sparen en beleggen zijn twee van de meest voorkomende manieren om financieel onafhankelijk te worden. Iedereen weet (als alles in orde is) wat sparen is. De meesten van ons hebben zelfs een spaarrekening met geld erop. U verdient hierover rente, waardoor u aan het eind van elk jaar extra geld krijgt voor het hebben van geld op de bank. Het is een eenvoudige manier om te sparen, maar het moet goed worden gedaan om financieel onafhankelijk te worden.

Onderhouden

Om in een periode van 20-30 jaar een miljoen te hebben gespaard, moet u minimaal zo’n 2000 tot 3000 euro per maand sparen. Werkelijk! Een miljoen! Dat is veel geld om elke maand opzij te zetten. Voor iemand met het dubbele van het gemiddelde inkomen is dat nauwelijks mogelijk, omdat je ook nog maandlasten hebt. Laten we zeggen dat u niet genoeg geld zult verdienen om financieel onafhankelijk te worden door alleen te sparen.

investeren

Een extra optie naast sparen is beleggen. Bij beleggen is het rendement meestal 7-8%. Dat is fors meer dan de 1-2,5% rente die je gemiddeld op een spaarrekening krijgt. Dit betekent dat beleggen per maand minder geld kost om hetzelfde rendement te behalen dan sparen. Beleggingen in aandelen, onroerend goed en obligaties zijn de meest voorkomende soorten beleggingen.

TIP:
Zorg ervoor dat u geld investeert dat u zich kunt veroorloven om te verliezen. Dit zorgt ervoor dat wanneer je geld verliest, de schok minder is. U kunt uw vaste lasten blijven betalen zonder schulden te maken.

Conclusie

Helaas weten de meeste mensen die financieel onafhankelijk willen zijn niet hoe ze dit moeten bereiken. Hoewel sparen en beleggen de meest bekende manieren zijn, weet een beginner niet waar te beginnen. Laat u dus goed informeren. Controleer zelf hoeveel geld u zich kunt veroorloven om maandelijks te verliezen om te beginnen met sparen en/of beleggen. Laat u begeleiden door professionals om het risico op veel geldverlies te verkleinen. Wie weet heb je over een paar jaar je doel bereikt en kun je in alle rust genieten van de rest van je leven!€