Financieel advies en vermogensbeheer voor particulieren

Financieel advies kan op allerlei vlakken worden gegeven, bijvoorbeeld bij het kiezen van een bepaalde hypotheekvorm, het kopen van een woning, maar ook het geven van financieel advies om in de toekomst van een goed pensioen te kunnen genieten. Bij gebrek aan kennis over de specifieke onderwerpen waarin een belangrijke beslissing moet worden genomen, is het raadzaam financieel advies in te winnen.

Krijg financieel advies

Op elk gebied is er wel een specialist die financieel advies kan geven om goede keuzes te maken. Dat neemt niet weg dat het altijd een goed idee is om zelf onderzoek te doen naar het onderwerp, zodat je ook enige basiskennis hebt van de beschikbare opties. Zonder alle kennis is het natuurlijk moeilijker om de gegeven financiële adviezen goed te begrijpen.

Opties voor financieel advies

Er zijn veel verschillende opties voor het verkrijgen van financieel advies, maar er zijn verschillende aspecten waarmee rekening moet worden gehouden.

Advies over vermogensbeheer

Vermogensbeheer houdt in dat het vermogen wordt beheerd door een hiervoor ingeschakelde financieel adviseur met als doel het kapitaal op een afgesproken manier te vergroten. Vermogensbeheer kan worden uitbesteed aan verschillende dienstverlenende bedrijven, zoals banken die financiële adviseurs in dienst hebben om activa te beheren, evenals financiële adviesbureaus die zich richten op vermogensbeheer.

Vermogensbeheer door een financieel adviseur

Bij vermogensbeheer moet een persoon die hiervoor in aanmerking wil komen minimaal 100.000 euro aan kapitaal hebben om van de dienst gebruik te kunnen maken. Dit is het gemiddelde minimumbedrag dat nodig is om een ​​financieel adviseur in te schakelen, maar dit bedrag is ook afhankelijk van welke vermogensbeheerder wordt ingeschakeld.

Opties voor strategieën voor vermogensbeheer

Voordelen van het inhuren van een vermogensbeheerder

Het voordeel van het inschakelen van een financieel adviseur die het vermogensbeheer voor zijn rekening neemt, is dat de aandelenbelegger alles kan uitbesteden en een persoonlijk adviseur heeft om mee in contact te blijven.

Bij het kiezen van een vermogensbeheerder zijn meerdere aspecten van belang. Een van de belangrijke aspecten is het vertrouwen van de kapitaalbelegger in de betreffende vermogensbeheerder, niet alleen in termen van het te behalen resultaat, maar ook in termen van service.€